Zenica

Profesor Farzet Bikić novi dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nastavno-naučno vijeće Metalurško-tehnološkog fakulteta u Zenici izabralo je redovnog profesora Farzeta Bikića za novog dekana najstarijeg fakulteta Univerziteta Zenica.

Bikić je dobio 16, a njegov protukandidat profesor Hasan Avdušinović 11 glasova, dok je za izbor novog dekana bilo potrebno minimalno 15 glasova Nastavno-naučnog vijeća.

Profesor Bikić, nakon izbora dosadašnjeg dekana Ilhana Bušatlića za prorektora za finansije UNZE-a, u proteklom je periodu bio i v.d. dekana na svom fakultetu, koji je osnovan 1959. godine.

-Drago mi je da sam dobio povjerenje da naredne četiri godine budem na čelu našeg fakulteta. Pred nama je puno posla. Nadam se da ćemo ovog ljeta dobiti saglasnost Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na dva nova elaborata te da ćemo naredne akademske godine, odnosno u septembru ove godine, biti u prilici da upišemo i studente na odsjeke Zaštita na radu i zaštita od požara te Inžinjerstvo zaštite okoliša – izjavio je za Fenu novi dekan.

Bikić je autor više od 50 naučnih i stručnih radova te četiri univerzitetska udžbenika, a voditelj ili saradnik je na više od 15 naučno-istraživačkih i stručnih projekata.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno