Ljudi Zenica

Prof. dr. Irfan Handukić na ”Kahvi sa muftijom”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević upriličio je danas prijem za prof. dr. Irfana Handukića, istaknutog bh. akademskog grafičara.

Na prijemu je istaknut značaj ovakvih susreta koji su prilika da se razmijene ideje o sistemskim rješenjima u području kulture i angažiranijem učešću umjetnika u društvenim procesima.

Prijem je realiziran u okviru aktivnosti ”Kahva sa muftijom”, kojoj je cilj savjetovanje, konsultacije, razgovor i razmjena mišljenja o važnim pitanjima za Islamsku zajednicu, muslimane i društvo uopće, sa eminentnim ljudima iz vjerskog, obrazovnog, kulturnog, političkog, privrednog i društvenog miljea Zenice i Muftiluka zeničkog.

Irfan Handukić rođen je 1950. godine u Bihaću. Diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Sarajevu, na Likovnom odjelu 1972. godine, a potom grafiku na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, na Odsjeku za likovne umjetnosti u klasi profesora Josipa Butkovića 1979. godine. Magistrirao je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1999. godine u klasi profesora Dževada Hoze, a doktorirao je pedagoške nauke na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2008. godine.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno