Nogomet

Produžena saradnja NK Čelika i Carlsberga BH

Produžena saradnja NK Čelika i Carlsberga BH – Potpisan novi sponzorski ugovor

Predstavnici NK Čelik i kompanije Carlsberg BH danas su u Zenici, u prostorijama Kluba, potpisali godišnji sponzorski ugovor čime je nastavljena dosadašnja uspješna saradnja. Obnovom ugovora drugu godinu zaredom, ova kompanija sa brendom Pan, obavezala se da će podržati različite sportske aktivnosti Čelika i pomoći crveno-crnima da ostvare što bolje rezultate.
Novi godišnji sponzorski ugovor potpisali su novi direktor NK Čelika, Murat Daldik, i direktor kompanije Carlsberg BH, Amir Tobudić.

„Kao društveno odgovorna kompanija rado podržavamo sportske klubove sa tradicijom, a to Čelik, koji ove godine bilježi 75. rada, definitivno jeste. Zato s ponosom ističemo da će i ove godine na dresovima Čelika i dalje biti logo Pan piva, jednog od najpopularnijih brendova iz našeg portfolija. Kroz partnerstvo sa Klubom, koji je tri puta osvajao titulu naslova prvaka BiH, vjerujemo da ćemo još više učvrstiti svoju vezu sa Zeničanima, navijačima i ovdašnjom lokalnom zajednicom, a da će Uprava kluba zajedno sa trenerom i igračima zajedničkim profesionalnim angažmanom doprinjeti što boljim sportskim rezultatima koje Zenica kao grad fudbala i strastveni, vjerni navijači Čelika zaslužuju“ izjavio je Amir Tobudić, generalni direktor Carlsberga BH i dodao da u narednom periodu navijači mogu očekivati brojne aktivacije i nagradne igre.

U nastavak sezone Čelik ulazi sa brojnim pojačanjima domaćih i stranih igrača koje će predvoditi novi trener Umit Ozat, a od januara na poziciji direktora Kluba je Murat Daldik, koji ne krije zadovoljstvo zbog činjenice da će Klub imati podršku ove velike kompanije.

„Sporazum koji smo danas potpisali sa kompanijom Carlsberg BH je veoma važan i ponosni smo na činjenicu da svjetski poznata kompanija ulaže u naš klub. Našim zajedničkim radom ćemo, siguran sam, nastaviti da pričamo dobru sportsku priču u Zenici“ izjavio je generalni direktor NK Čelik.

U okviru 20. kola Premijer lige BiH, već u nedjelju Čelik dočekuje ekipu mostarskog Zrinjskog, a u proljetni dio sezone ulaze sa 16 bodova i sa pretposljednjeg mjesta na tablici.

„Očekuje nas teška, ali ne i nemoguća utakmica. Postali smo dobra ekipa, složni smo na terenu i van njega. Vjerujem u svoju ekipu i vjerujem u podršku grada, jer su za uspjeh dvije stvari ključne: snažna podrška navijača i borba igrača. To kada se ujedini, siguran sam da ćemo ostvariti uspjeh“ izjavio je trener Umit Ozat.
Prisutnima na press konferenciji obratio se i golman Čelika Bojan Pavlović, koji je kazao da je ekipa osvježena novim igračima, koji su se već sjajno uklopili u ekipu.
„Odlično smo se spremili tokom priprema i dat ćemo svoj maksimum kako bi u nedjelju uzeli sva tri boda. Dolazak novih igrača je poboljšao kvalitet cijelog kluba, i smatram da smo mnogo kvalitetniji nego u prvom dijelu sezone, špto ćemo na terenu pokušati i dokazati“ kazao je Pavlović te pozvao igrače da u što većem broju u nedjelju bodre NK Čelik.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem