Nogomet

Čelik u nedjelju dočekuje Zrinjski: Uz snažnu podršku navijača i borbenost igrača do pobjede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U NK Čelik održana je press konferencija, a povod je nedjeljna utakmica 20.kola BH Telekom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine (deveto kolo drugog dijela prvenstva), u kojoj je NK Čelik domaćin ekipi HŠK Zrinjski iz Mostara.

Na današnjem pressu prisutnim su se obratili Umit Ozat, novi trener NK Čelik i Bojan Pavlović, golman u NK Čelik. Novi moderator na pressu bila je Ajna Suljić.

Ove nedjelje  Zeničani će na Bilinom polju dočekati mostarski Zrinjski, a ako žele da obraduju svoje navijače i krenu iz ovog nezavidnog položaja na tabeli, onda moraju probati osvojiti tri boda. To naravno neće biti lako, jer je protivnik veoma kvalitetan tim.

U nastavak sezone Čelik ulazi sa 16 bodova i sa pretposljednjeg mjesta na tabeli, dok je Zrinjski peti na tabeli sa 31 bod, pet bodova manje od vodećeg Sarajeva.

– Očekuje nas teška, ali ne i nemoguća utakmica. Postali smo dobra ekipa, složni smo na terenu i van njega.

Liga je dosta izjednačena i sa dvije tri pobjede dosta napredujete na tabeli. Naravno, najvažniji su rezultati, jer bez njih ništa ne vrijedi. Imamo iskusnih igrača poput Fenana Salčinovića, Kenana Horića, Bojana Pavlovića, a dat ću šansu i dvojici, trojici mladih igrača iz ovog grada kroz cijelu sezonu. Vjerujem u svoju ekipu i vjerujem u podršku grada, jer su za uspjeh dvije stvari ključne: snažna podrška navijača i borba igrača. To kada se ujedini, siguran sam da ćemo ostvariti uspjeh ., kazao je trener Umit Ozat.

Optimista je i odlični golman Čelika, Bojan Pavlović:

-Odlično smo se spremili tokom priprema i dat ćemo svoj maksimum kako bi u nedjelju uzeli sva tri boda. Dolazak novih igrača je poboljšao kvalitet cijelog kluba, koji su se odlično uklopili i smatram da smo mnogo kvalitetniji nego u prvom dijelu sezone, što ćemo na terenu pokušati i dokazati. Kako sezona bude odmicala bit će sve bolje i bolje i da što prije izađemo iz ove nezavidne situacije. Pozivam navijače da nas podrže ., izjavio je golman Pavlović.

Utakmica  NK Čelik – HŠK Zrinjski igra se u nedjelju 23.februara na stadionu Bilino polje u 14,30 sati.

Glavni sudija će biti Irfan Peljto (Sarajevo), pomoćnici: A1 Damir Lazić (Brčko), A2 Amir Kadić (Sarajevo),  delegat Milan Janković (Trebinje);

Tekst i foto E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno