Biznis

ProComp ponuda HP laptopa koji su trenutno Best Buy!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odabir novog laptopa u današnje vrijeme može biti jako teška odluka. Prije svega zbog izuzetno velike ponude a i zbog jako različitih cijena po kojima se laptopi nude. HP ima širok raspon ponude sa takođe različitim cijenama pa će kupci lakše doći do modela koji im treba. HP osim poslovnih laptopa nudi i prilagodive modele za neke druge vidove korištenja.

Naravno pored laptopa se nudi i veći izbor perifernih uređaja za njih, pa je i podrška na isto tako visokom nivou. Da bi ste kupili neki laptop trebate tačno znati za šta će laptop da vam najviše služi, i količinu novca koju ste spremni izdvojiti za kupovinu.

Kakve su vaše navike vezano za streaming i igranje ?

HP laptopi sa integrisanom grafičkom karticom su dizajnirani za zajedničko korištenje memorije sa CPU-om. Kao takvi pogodni su za menja intenzivne igre i streaming. Ovo je nekako i najbitnije vezano za igre i streaming. Ali ako trebate nešto više snage od same integracije onda obratite pažnju na mogučnosti grafičke kartice. Grafička kartica utječe na mnoge aktivnosti u sistemu, ali ako ne pomišljate na neke multimedijalne poslove, modeliranja i igranje jačih igara – kupovina laptopa sa integrisanom grafikom je dobra odluka.

Koliko RAM-a i koju snagu procesora želite?

Po pitanju RAM-a i ovdje važi ona poslovica “što više to bolje”. RAM je ono što će vaš laptopkoristiti za učitavanje programa i pokretanje aplikacija. Za zahtjevne zadatke trebali bi odmah poćeti sa 8GB RAM-a, a odluka za 16GB RAM-a je odlična ako to sebi možete priuštiti. Oni koji su okrenuti cloud baziranom naćinu korištenja pohrane podataka količina memorije nije toliko ni važna. Što se tiće procesorske snage tu bi trebali za zahtjevnije proračune da odluku započnete od AMD ili i5 procesora pa naviše. Ali ako laptop ne nemjeravate da mnogo opterečujete, već ga koristite za rutinsku poslovnu potrebu – nemate potrebe da tražite neke od novijih modela procesora.

Pohrana podataka

Osim unutarnje pohrane, imate mogučnosti pohrane na venjskim tvrdim diskovima ili korištenje cloud skladištenja. Ako vam vanjska i cloud pohrana ne pravi probleme, lako će te naći dobro rješenje po pitanju internog tvrdog diska. Ali ako vam to ne daje osječaj sigurnosti pohrane podataka, onda se odlučite za kupovinu internog diska po onome za šta želite da koristite laptop. Bitno je da se uzme stabilan disk od neke provjerene firme i vi ste uradili dobar izbor.

HP ​​Chromebook i Google

HP ​​Chromebooka uravnotežuje performanse i troškove laptopa pomoču cloud snage. Temelji se na cloud rješenju i primarni pogled je na poznati Google Chrome preglednik. Bilo da tražite programe za rad s osnovnim poslovima ili za složenije poslove kao što je uređivanje fotografija, HP Chromebook ima tu aplikaciju. HP Chromebook je dostupan u dvije konfiguracijske veličine – kompaktnom 11” HP Chromebooku i većem 14” HP Chromebooku. Nude se sa integriranom grafikom i različitim opcijama procesora, sve do najnovije generacije Intel Celeron procesora.

Sa svojom jako pristupačnom cijenom, HP Chromebook je najbolji izbor za većinu korisnika koji su opsjednuti internetom i mobilnim uređajima. To su prije svega studenti i mlađa generacija korisnika. Umjesto ulaganja dodatnog novca u standardne konfiguracije, HP Chromebook je jeftinija varijanta koja daje studentime sve ono što njima kao takvima i treba. 14-inčni HP Chromebook G5 je dobar izbor.

Šta je HP Stream ?

Ako vam se sviđa ideja o HP Chromebooku, ali niste spremni napraviti potpuni skok od standardnog laptopa do cloud sistema, razmislite o HP Stream rješenju. On nudi najbolje od ta oba svijeta, a to je – temelj standardnog Windows OS-a sa pojednostavljenom konfiguracijom i prelijepim bojama laptopa.

Svaki model ima i zaslon visoke rezolucije uz jednogodišnju pretplatu na Microsoft Office 365 i OneDrive pohranu podataka. HP Stream laptopi su usporedivi sa HP Chromebookom te možete početi sa 11” HP Stream Pro G5.

Vrijednost HP 15z laptopa

Sa onim što je navedeno u konfiguraciji, HP 15z laptop nudi iznenađujuću vrijednost i potencijal. Ima snažnu konfiguraciju, koja uključuje AMD A9-9425 Dual-Core procesor i AMD Radeon grafiku koju dobivate u svim konfiguracijama. 8GB DDR4-1866 SDRAM-a i 1TB HDD-a za pohranu podataka. Sve to i ekran osjetljiv na dodir, ovaj laptop čini odličan izbor prilikom kupovine.

HP ENVY

Ako vam je draža fleksibilnost 2-u-1 uređaja, HP ENVY x360 laptop nudi snažne osnovne specifikacije, uključujući ekran osjetljiv na dodir i razne načine upotrebe. Uključuje Windows 10 Pro 64, Intel Core i5 procesor 8. generacije i integraciju Intel UHD Graphics 620. Sadrši još 16GB Intel Optane RAM i 1TB HDD.

Kakvi su za igre ?

HP nudi na tržištu neke od bolje opremljenih laptopa. Samim tim i igrača populacija može očekivati laptop za sebe. Dostupni modeli za ovu kategoriju su iz HP Pavilion i HP OMENserija.

HP Pavilion Gaming

Ovaj laptop nudi nekoliko važnih izbora. Morat će te izabrati ćete odabrati neki od Intel Core i5 i i7 procesora 8. generacije, i vezano za grafičku karticu, odabir između NVIDIA GeForce GTX 1050 i AMD Radeon RX 560X. Ostatak konfiguracije izabir 8GB DDR4-2666 SDRAM ili 16GB. Tvrdi disk je 1TB.

HP OMEN

Ovaj model može biti glavna igrača linija od HP laptopa. Konfiguracija je Intel Core i7 procesor, 4 GB DDR4-2133 SDRAM, 1TB HDD, NVIDIA GeForce GTX 1050 i velikodušni 15,6” ekran. Ovo je moćan i jednostavno brz ulazak u svijet igara bez bojazni da će te biti razočani sa onim što dobijate.

Jako dobru ponudu i odlične cijene HP laptopa možete pogledati na web shopu ProComp-a na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/530-hp-laptopi

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno