Košarka

Priznanje za Aldijanu Škaljo, trenericu pionirki KŽK Čelik BH Telecom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pred početak nedjeljne utakmice Regionalne WABA U15 lige, KŽK Čelik – ŽKK Budućnost, mala svečanost na terenu za dodjelu priznanja Aldijani Škaljo, trenerici pionirki KŽK Čelik BH Telecom.

Priznanje je dodjelio predsjednik Udruženja košarkaških trenera kantona ZDK-a i osnivač KŽK Čelik BH Telecom, prof.dr. Behudin Bajgorić, kako objaviše na oficijelnoj facebook stranici KŽK Čelik BH Telecom.

Priznanje za trenericu Aldijani je od Košarkaškog saveza kantona ZDK-a i Udruženja košarkaških trenera kantona ZDK, za postignute rezultate sa pionirskom selekcijom u 2023 godini.

Aldijana Škaljo sa pionirkama KŽK Čelik BH Telecom je osvojila: Prvenstvo BiH, Žensku omladinsku ligu (ŽOL) BiH, Sistem A i Ligu ZDK.

U toku je ženska Regionalna košarkaška liga, WABA U15 za sezonu 2023/2024, u kojoj učestvuju i pionirke KŽK Čelik BH Telecom, kao prvakinje BiH i koje predstavljaju Grad Zenicu i Bosnu i Hercegovinu.

Pionirke KŽK Čelik BH Telekom, do danas su učestvovale na dva turnira-termina WABA U15 lige i to u Ljubljani (od 17.-19.11.2023.) i Zenici proteklog vikenda (02.-03.12.2023.). Postignuti su zapaženi rezultati.

U ukupnoj tabeli pionirke Čelika imaju 10 bodova, četiri pobjede, dva poraza, treće mjesto.

O ovome smo objavili na linku.

Inače, u prvoj fazi WABA U15 lige igra se jedinstvena liga, u kojoj će svaka ekipa odigrati 10 utakmica. Utakmice između najudaljenijih klubova igraju se na turniru / balonu na neutralnom terenu u Gradiški. Četiri prvoplasirane ekipe redovnog dijela takmičenja plasiraju se na Final four. Sve ekipe odigrati će najmanje 10 utakmica tokom lige. Ekipe koje će igrati F4 odigrati će 12 utakmica.

Roster ekipe Čelika:

Merjem Halač, Lamija Talić, Iman Alić, Džejla Šestić (cap),  Emina Zukić, Ismija Mehić, Dalal Kovačević, Merjem Karray, Nejra Fazlija, Merjem Muslić, Ajna Muslić. (Trener Aldijana Škaljo, pom. trener Maja Lokmić);

Čestitke trenerici Aldijani za postignute rezultate i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović

Foto E.Imamović/KŽK Čellik BHT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno