Zenica

Priznanje u oblasti Zdravlja i zaštite dodijeljeno timu ArcelorMittala Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mjesečno priznanje u oblasti Zdravlja i zaštite za decembar 2022. je zvanično dodijeljeno timu ArcelorMittala Zenica

Danas, 30. januara 2023. godine, održan je ceremonijalni sastanak tima ArcelorMittala Zenica. Generalni direktor ArcelorMittala Evropa – Dugi proizvodi, g. Sanjay Samaddar, kao i stručnjaci za procjenu projekta u ime departmenta Zdravlje i zaštita korporacije su učestvovali na ovom sastanku putem videopoziva. Mjesečno priznanje na korporativnom nivou u oblasti Zdravlja i zaštite za decembar 2022. godine je zvanično dodijeljeno timu ArcelorMittala Zenica.

Projekt su osmislili i izveli departmenti Saobraćaj i Nabava.

Naime, tokom H&S Quarantine Audita koji se odnosio na zone utovara/istovara tereta prepoznat je rizik od pada sa visine prilikom uzimanja uzorka iz cisterne za dovoz goriva. Pristup na cisternu bio je veoma nesiguran, kao i sama radna aktivnost koja se ponekad obavljala na nezaštićenoj visini cca 3,5 m. Uobičajeno je da kamion – cisterna za gorivo bude opremljena fiksnim ljestvama sa zadnje strane, kao i zaštitnom ogradom sa rukohvatom kako bi se obezbijedio siguran pristup mjestu predviđenom za uzimanje uzorka i pretakanje goriva. Međutim, ponekad je za transport korištena druga vrsta kamiona koja nije opremljena sigurnosnom opremom te je postojao rizik od pada sa visine cca 3,5 m.

Nakon što su razmotrili nekoliko ideja, tim je pronašao rješenje u nabavci i instalaciji mobilne platforme čija se visina može vrlo jednostavno podešavati zavisno od tipa kamiona kojim se vrši prevoz goriva.

Radno-manipulativni prostor je siguran zahvaljujući zaštitnim ogradama koje su povezane s platformom i potpuno okružuju osobu koja obavlja predviđene radne aktivnosti. Rukohvati s obje strane ljestava omogućavaju siguran uspon i silazak.

Članovi tima za implementaciju:

Adnan Bajramović, menadžer drumskog saobraćaja (department Saobraćaj),
Jasmin Karić, tehnolog za transport (department Saobraćaj),
Redžib Suljić, skladištar (department Nabava)

Čestitke vrijednom timu!

ArcelorMittal ZenicaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno