Zenica

FOTO: Mladi iz Zenice, Busovače i Fojnice posjetili BNP Zenica i Muzej grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Na velikoj sceni BNP Zenica prisutni su odgledali izvedbu predstave „Oslobodite umjetnike“ u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP Zenica, a nakon toga uslijedio je i organizirani obilazak prostorija pozorišta.
 Mladi okupljeni kroz projekt “Teatar budućnosti” ostatak dana su proveli u Muzeju Grada Zenice gdje su uz pratnju osoblja muzeja pogledali bogate zbirke ove ustanove koja njeguje i čuva kulturno naslijeđe Bosne i Hercegovine.
U narednom periodu vrijedni osnovci i srednjoškolci će u svojim školama kroz dramske sekcije raditi na stvaranju pozorišnih predstava. Ova aktivnost dio je projekta “Teatar budućnosti” koji se provodi u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (#BHRI) projekta koji implementira IOM Bosnia and Herzegovina, a finansira Austrijska razvojna saradnja.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno