Zenica

Privrednom društvu Nerken dodijeljena koncesija za izvorište Rakovac

Podijeli ovu vijest:

Privrednom društvu Nerken dodijeljena koncesija za izvorište Rakovac – Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Mirsad Hadžić i direktor privrednog društva Nerken d.o.o. Maglaj Nerman Džonlić potpisali su danas ugovor o koncesiji za crpljenje, zahvatanje i flaširanje izvorske vode sa izvorišta “Rakovac” u mjestu Donji Rakovac, općina Maglaj.

Koncesija je dodijeljena na period od 30 godina u količini od 0,05 litara vode po sekundi. Koncesionar je prije potpisivanja ugovora platio jednokratnu koncesionu naknadu od 2.331,00 KM, dok je tekuća naknada utvrđena u visini 1,5 posto ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog tokom eksploatacije izvorišta i na godišnjem nivou ne može biti manja od 1.607,70 KM.

PROČITAJTE I:   FOTO: Austrijski istraživači pronašli su jedinstveno groblje kod Zenice

Ministar Hadžić rekao je da Vlada ZDK-a čini sve da prirodne potencijale i bogatstva ovog kantona stavi u funkciju razvoja i zapošljavanja.

-Naš kanton obiluje brojnim izvorištima prirodne vode čiji je kvalitet nadaleko poznat. Opredjeljenje Vlade i ovog ministarstva je da raspoložive resurse stavimo u funkciju razvoja od kojeg će korist imati cjelokupno društvo – rekao je Hadžić.

PROČITAJTE I:   FOTO: Nedjelju obilježio sjajan dvostruki program na Zenica Summer Festu
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno