Zenica

FOTO: Maturanti Medicinske škole Zenica u posjeti Potočarima

Učenici završnih razreda JU Medicinska škola Zenica, u pratnji svojih profesora, posjetili su Memorijalni centar u Potočarima.

Posjeta je započeta obilaskom Muzeja u UN Holandskom bataljonu, gdje je odgledan i dokumentarni film o Srebrenici. Nakon Muzeja učenici su posjetili nekadašnju fabriku akumulatora u Potočarima gdje je od ponedjeljka postavljena izložba „Koracima onih koji (ni)su prešli“.

Učenici i profesori prisustvovali su i času historije kustosa Ahme Mehmedovića na kojem posjetioci Muzeja mogu čuti više činjenica o zbivanjima u i oko Srebrenice tokom rata i kobne 1995. godine. Također je posebno spomenuo šest ljekara – heroja koji su u periodu od 1992. do 1995. godine spašavali živote u opkoljenoj Srebrenici.

Odlazimo s čvrstim obećanjem da ćemo doći i do godine, i one poslije nje i svake naredne s novom generacijom maturanata, da i oni dožive priču o Srebrenici, o Potočarima, o 8372 žrtve i…

Da se nikada i nigdje ne ponovi!!! – jedinstvena je poruka učenika i profesora Medicinske škole Zenica.

Posjeta je realizirana na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: