Naše

Priudruži se dobrovoljnoj akciji: Čitaj, daj, budi sretan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Dragi knjigoljupci i poštovaoci pisane riječi, na molbu braće Petrović, Ivana i Andrije, a njima upućenu od jedne mlade osobe, čiji su entuzijazam i želja za doprinosom društvenoj zajednici veoma obradovali braću Petrović, odlučili su pokrenuti dobrovoljnu akciju, koju su nazvali „Čitaj, daj, budi sretan“.
Cilj ove akcije je da zajedničkom voljom i snagama pomognu ovoj mladoj osobi u prikupljanju 3000 knjiga, namijenjenih za osnivanje prve besplatne narodne biblioteke u jednoj mjesnoj zajednici, što ne vjeruju da će biti naročito teško, s obzirom da su dosad skupili blizu 1000 knjiga.
“Znamo da većina vas među knjigoljupcima ljubomorno čuva svoje sakupljene primjerke „čovjekovih najboljih drugova“ u svojim privatnim bibliotekama. Ipak, bogatstvo spoznaje koje stičemo čitanjem gubi na svojoj vrijednosti, ukoliko se ne dijeli s drugim ljudima, a istinski sretan je samo onaj koji je sposoban nesebično darivati. Uostalom, ova akcija nije uvjetovana nikakvom posebnom vrstom knjiga, osim onima koje ste u mogućnosti od srca pokloniti, te ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti priključiti se ovoj akciji i podržati plemenito nastojanje jedne mlade osobe u očuvanju kulture čitanja i promicanju prosvjećenosti našeg društva, da nam se jave slanjem poruke
ili na broj telefona 060 302 8834,
na čemu se unaprijed srdačno zahvaljujemo” – kažu braća Petrović.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno