Sudske klupe

Pritvor za petoricu iz visočke grupe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zatražilo je od sudije za prethodni postupak Općinskog suda da odobri jednomjesečni pritvor za pet osoba koje su uhapšene tokom velike zajedničke akcije Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalnog tužilaštva ZDK-a na području Visokog i Breze.  Tom prilikom policija je uhapsila 15 osoba, od kojih je devet privedeno u prostorije za privođenje Policijske uprave I u Zenici.  

Nakon završetka dijela istražnih aktivnosti i saslušanja u Kantonalanom tužilaštvu, nadležni tužilac je u skladu sa zakonskom osnovom zatražio da se pet privedenih osoba zadrži u pritvoru o čemu će se izjasniti nadležni sud.  Tokom izvođenja akcije na području Visokog i Breze obavljeni su pretresi na 14 lokacija tokom kojih je policija pronašla opojna sredstva, naoružanje i drugu opremu koja je korištena za izvršavanje krivičnih djela. 

Pritvor je zatražen za mještane Visokog: 

– H.E, rođen 1988. godine,
– S.A., rođen 1984. godine,
– Š.T., rođen 1988. godine,
– G.D., rođen 1992. godine,
– B.I., rođen 1991. godine,



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno