Sudske klupe

Foto: policijska racija u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička policija je večeras nastavila sa “tradicijom” iznenadnih nenajavljenih racija i pretresa objekata po nasumičnom, ali unaprijed određenom planu. Kako nam je potvrđeno, večeras je, između ostalog, odabran caffe PUB, koji se nalazi između Štrosmajerove i Sarajevske ulice (GGM-a). 

Nije nam rečeno da li je bilo “plijena”, jer akcija još traje, ali je iz MUP-a ZDK u više navrata rečeno da je smisao nenanjavljenih pregleda objekata “stvaranje sigurnijeg okruženja za sve stanovnike i posjetioce ovog grada”. 

racijapub2

Svi pretresi se obavljaju po nalogu i odobrenju Suda i Tužilaštva. Napominjemo vas da je, prema važećim zakonima BIH, svaki punoljetan građanin dužan uz sebe imati lične identifikacione dokumente, dok maloljetne osobe moraju imati neki dokument sa fotografijom, ili biti u društvu osoba koji će potvrditi njihov identitet. Ukoliko je nemoguće potvrditi njihov identitet, on se utvrđuje dolaskom roditelja ili staratelja u nadležnoj policijskoj stanici.  

Tokom proteklih godina, u policijskim racijama i iznenadnim pretresima često su bili pronađeni predmeti poput hladnog ili vatrenog oružja, nedozvoljenih narkotičkih sredstava… Želimo vjerovati da će i pretresi koji su u toku svim građanima koji nemaju problema sa zakonom, stvoriti osjećaj sigurnijeg grada. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno