Zenica

Priređen tradicionalni bajramski prijem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Priređen tradicionalni bajramski prijem – U organizaciji Muftijstva zeničkog, Medžlisa islamske zajednice Zenica i Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ danas je u atriju Medžlisa priređen bajramski prijem za zvanice iz javnog, političkog, vjerskog i kulturnog života.

Dobrodošlicu su poželjeli Amna Sofić,predsjednica zeničkog „Preporoda“ i muftija zenički, hafiz dr. Mevludin Dizdarević.

“Niko ne dvoji da živimo političku i ekonomsku krizu u kojoj smo svi žrtve i gdje nema pobjednika”, ukazao je u svom obraćanju muftija Dizdarević.

“Politički dijalog o zajedničkom dobru je zamijenio javno blaćenje i uzajamno ponižavanje, a snaga političkih argumenata je zamijenjena argumentima sile. Valja nam tražiti uzroke a ne simptom bolesti našeg društva”, dodao je muftija.

Muftija Dizdarević je ustvrdio da je prepostavka ekonomskog, politički preporod, a pretpostavka političkog, moralni i duhovni preporod.

“Za moral se treba boriti i to je najčasniji zadatak koji stoji pred svima nama”, poručio je muftija Dizdarević, uputivši iznova bajramsku čestitku svim muslimanima.

(Šerif Babić)

RTVZE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno