Zabava

Pripreme za Retromaniu 21.03. u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovogodišnji 20. međunarodni festival „Zeničko proljeće“ počet će velikim koncertom pod nazivom „Zenička Retromania“, koji se bavi obilježavanjem jedinstvenog jubileja na našim prostorima 50 godina zeničke pop-rok muzičke scene.

Na velikoj rok igranci u Gradskoj areni će nastupiti grupe i izvođači, koji su na svoj način dali doprinos i obilježili muzičku scenu. Prvi dio koncerta bit će u znaku početaka muzičke scene, od igranki po školama i mjesnim zajednicama do redovnih svirki u klupskim prostorima.

Tu će biti izvedene numere koje su pravljene za grad Zenicu, zatim instrumentalne numere grupe „Shadows“, rani radovi grupa Beatles, Stones i drugih u originalu, ali i u obrađenim izvedbama.

U glavnom dijelu koncerta bit će izvedeno tridesetak najboljih i najljepših pop-rok numera s akcentom na RETRO u izvođenju najboljih zeničkih muzičara, od veterana do odličnih mladih snaga, i rok grupe koja će biti gost festivala.

– Bit će to dobra igranka i sjećanje na naš protekli rad. Dobro je to da je neko ovo pokrenuo da se sjetimo tih vremena – kaže Saša Domuz, jedna od bh. muzičkih legendi.

Njegov kolega iz vremena početaka, gitarist Željko Jukić, za kojeg se vežu osnivanja VIS „Elektroni“, zatim „Perfidija“ i zenički „Giganti“ raduje se nastupu na „Retromaniji“.

– Ovo me vraća u neku moju mladost i prošlost, a raduje me što ćemo pokazati da nas je uvijek bilo u rok muzici. Prezadovoljan sam što će se ovaj koncert desiti i pozivam sve svoje prijatelje i mlade da dođu da se zajedno zabavimo – rekao nam je Jukić.

U suštini zenička rok „Retromania“ bit će veliko sjećanje na neka vremena u kojima su radili i stvarali nekih muzičari kojih danas nema među nama, bit će ovo najveća i najbolja igranka u gradu u proteklih pola stoljeća, ali bez Emila Jekauca, Enesa Bajramovića, Aljoše Buhe, Mile Stevanovića i mnogih drugih koji su dali veliki muzički doprinos u prošlosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno