Košarka

Pripreme za “Eurobasket 2015”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u pripremama za „Eurobasket 2015“ odigrat će 11 kontrolnih utakmica, istakao je Igor Stojanović, direktor košarkaških reprezentacija BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

„Okupljanje reprezentacije zakazano je za 23. juna. Prije učešća na turnirima u Istanbulu, Atini i Zagrebu izabranici selektora Duška Ivanovića u Sloveniji 6. i 7. avgusta igrat će test susrete sa Gruzijom“, rekao je Stojanović.

Nakon početne provjere forme protiv Gruzijaca BiH će nastupiti na turniru u Istanbulu od 12. do 15. avgusta, gdje će još učestvovati Tunis, Grčka i domaćin Turska. Od 21. do 23. dana u osmom mjesecu godina BiH će na turniru u Atini za protivnike imati Češku Republiku, Rusiju i Grčku, dok će u Zagrebu od 26. do 28. avgusta igrati protiv Češke Republike, Izraela i Hrvatske.

„Selektor Ivanović uskoro bi trebao objaviti širi spisak reprezentativaca za šampionat koji nas očekuje od 5. do 20. septembra i gdje nam je cilj plasman u drugi krug takmičenja. Uvjeren sam da ćemo uspjeti ostvariti, pa možda i premašiti cilj“, kazao je Stojanović.

BiH će na EP igrati u grupi „A„ u Montpellieru, gdje će se za prolazak u drugi krug boriti sa nacionalnim timovima Poljske (5. septembra), Francuske (6. septembra), Izraela (7. septembra), Finske (9. septembra) i Rusije (10. septembra), piše Anadolu Agency.

– Sedam selekcija BiH igrat će 130 mečeva u 2015. –

Sedam košarkaških reprezentativnih selekcija BiH u 2015. godini odigrat će ukupno 130 utakmica, kaže Stojanović. BiH ima četiri muške reprezentacije i sve su „A“ diviziji evropske košarke, a cilj je da i tri ženske u ovoj godini izbore plasman među 16 najboljih na Starom kontinentu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno