Kultura

Pripreme za 20. Zeničko proljeće

Savjet za kulturu Grada Zenice već se ozbiljno priprema za Međunarodnu kulturnu manifestaciju „Zeničko proljeće“,koja će ove godine imati svoje dvadeseto,jubilarno izdanje.

Savjet za kulturu Grada Zenice već je održao nekoliko sastanaka na kojima su utvrđene prve konture programa i koncepta jubilarnog Zeničkog proljeća,saznajemo od Zijada Softića,šefa Gradske službe za društvene djelatnosti i člana Savjeta za kulturu.Početak je vrlo važan pa smo,kaže Softić,već prihvatili ideju da program otvorenja ove manifestacije bude posvećen razvoju pop i rok muzičke scene u Zenici.

Kako će ovogodišnje Zeničko proljeće biti jubilarno,organizatori će insistirati da kvalitet programa bude na višem nivou od uobičajenog iz prethodnih godina.

Radni slogan,moto i tema Zeničkog proljeća 2015 biće „Sjećanje i zaborav“.

Javne institucije kulture iz Zenice,Pozorište,Muzej i Biblioteka već su izašle sa prijedlozima programa koje bi predstavili na Zeničkom proljeću.O detaljima je,ističe Zijad Softić,još uvijek rano govoriti.Prve pojedinosti mogle bi biti poznate ove sedmice. (D.T. rtvze)

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem