Info

Priprema se nova strategija zapošljavanja

U planu uvođenje sistemskih mjera
U planu uvođenje sistemskih mjera
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Priprema se nova strategija zapošljavanja- Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvještaj Ministarstva civilnih poslova o evaluaciji provođenja Strategije zapošljavanja u Bosni i Hercegovini 2010 – 2014 za period 2013 – 2014. godine.

Ministarstvo civilnih poslova u saradnji s ustavno nadležnim institucijama radit će na pripremi nove strategije zapošljavanja za period od 2016. do 2020. godine, kako bi se sistemski utvrdile mjere za unapređenje procesa zapošljavanja u BiH.

Prema Izvještaju, prošle godine konačno je zaustavljen trend rasta registrirane nezaposlenosti koji je bio prisutan na tržištu rada u BiH u posljednih pet godina. Broj zaposlenih u 2014. godini konstantno je u porastu na mjesečnom i na godišnjem nivou.

Oko 103 miliona KM utrošeno je u Bosni i Hercegovini u 2013. i 2014. godini na realizaciju aktivnih politika zapošljavanja i posredovanja u zapošljavanju za oko 59.000 nezaposlenih, uključujući programe zapošljavanja, samozapošljavanja, obuka, informiranja i drugih usluga u ovoj oblasti.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno