Zenica

Primopredaja novoizgrađenog objekta Paviljon IX u krugu KPZ Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Primopredaja novoizgrađenog objekta Paviljon IX u krugu KPZ Zenica- U prostorijama KPZZT Zenica, danas je  upriličena  primopredaja novoizgrađenog  objekta  Paviljon IX namijenjenog za smještaj pritvorenika.

Predstavnica Kancelarije Europske Unije u BiH,  kompanija za nadzor nad izvođenjem  radova   Aksa d.o.o. Zenica, i direktor KPZZT Zenica, u prisustvu pomoćnika Federalnog ministra pravde,  potpisali su  certifikat o konačnom prihvatanju radova.

S obzirom da su radovi završeni u predviđenim rokovima, Ministarstvo prostornog uređenja ZE-DO kantona izdalo upotrebnu dozvolu za objekat, Izvođač radova otklonio sve nedostatke u garantnom roku, stekli su se svi uslovi za predaju objekta Paviljon IX KPZZT Zenica na dalje korištenje i upravljanje.

Izgradnju objekta u vrijednosti 2,2 miliona Eura finansirala je  Kancelarija Europske Unije u BiH putem Fonda IPA 2015.

Izgradnjom Paviljona IX  zatvor u Zenici dobio je moderan objekat za smještaj 236 pritvorenika, čime  je omogućeno da se dio  pritvorenika   iz neuslovnih prostora premjeste  u potpuno uslovne  prostore.

Paviljon IX  izgrađen je u skladu sa evropskim standardima koji zadovoljavaju potrebe za smještaj i resocijalizaciju zatvorenika. Sve ćelije imaju mokri čvor, TV i  potreban namještaj. U sklopu Paviljona urađen je fitness centar, biblioteka, prostor za ručavanje . Urađena je vlastita kotlovnica na pelet.

Uslovi koji se tiču materijalno – tehničkog obezbjeđenja potrebnog za objekte ovakvog tipa su u cjelosti ispunjeni. Paviljon je  pokriven elektronskim bezbjedonosnim sistemom.

Pri izgradnji objekta posebna pažnja se  posvetila debljini omotača zgrade, bravarskim pozicijama kao i rasvjeti u objektu. Objekat je u cjelini energetski efikasan što znači da će imati i optimalne troškove eksploatacije.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno