Info

Prikupljeno 4 milijarde i 531 milion KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Direktor UIO Miro Džakula prezentovao je danas u Banja Luci sve najvažnije projekte i ostvarene rezultate Uprave za indirektno oporezivanje visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku, koji je dao punu podršku Upravi u daljnjem radu.

U sklopu svoje posjete Banja Luci, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, posjetio je danas i Upravu za indirektno oporezivanje gdje se satao sa direktorom UIO Mirom Džakulom. Viskog predstavnika u BiH zanimali su svi procesi koji se dešavaju u UIO kao i ostvareni rezulati Uprave u 2015. godini.

Direktor UIO Miro Džakula istakao je da je Uprava zaključno sa 17.09.2015. godine prikupila četiri milijarde i 531 milion KM indirektnih poreza što je povećanje za rekordnih 146 miliona u odnosu na isti period 2014. godine. Pored prihoda direktor Džakula je prezentovao informacije oko izgradnje novog carinskog terminala u Gradišci, kao i informaciju o uvođenju novih informatičkih aplikacija, kao što su novi carinski sistem ASYCUDA WORLD i NCTS, koje će biti od velikog značaja za kvalitetniji rad Uprave, ali i olakšanje privrednim subjektima u BiH za obavljanje poslovne aktivnosti u spoljnotrgovinskom prometu.

Visoki predstavnik Valentin Inzko dao je punu podršku u svim budućim aktivnostima UIO i istakao da “upravo rezultati koje Uprava postiže osiguravaju i daljnju punu podršku međunarodne zajednice Upravi za indirektno oporezivanje”.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno