Zenica

Prijem za penzionisane imame MIZ Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijem za penzionisane imame MIZ Zenica – U okviru obilježavanja 12. rebiu-l-evvela, u utorak 13. decembra 2016. godine muftija zenički dr. Ejub ef. Dautović u Zenici je prisustvovao prijemu za penzionisane imame Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Prijem u Zenici organiziran je na osnovu odluke Savjeta Muftijstva zeničkog da se u svim medžlisima organiziraju prijemi za penzionisane imame, na kojima bi prisustvovao i muftija zenički.

Prijem, kojem je prisustvovao glavni imam mr. Jakub ef. Salkica, organiziran je u čast sljedećih penzionisanih imama: Ahmed ef. Doglod, Hazim ef. Jašarević, Bekir ef. Čelenka, Ibrahim ef. Babić, Edib ef. Alispahić i Zahir ef. Maglić.

Muftija zenički u svom obraćanju, između ostaloga, penzionisanim imamima zaželio je lijepo zdravlje i lijepe penzionerske dane, te da budu dobre džematlije, baš onako kao što su bili i dobri imami.

Glavni imam mr. Jakub ef. Salkica penzionisanim imamima uručio je prigodne hedije i knjige.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno