Zenica

Prijem za najbolje hatibe Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijem za najboje hatibe Muftiluka zeničkog – U ponedjeljak 06. marta 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je hatibe čije su hutbe u protekla tri mjeseca proglašene najboljim na području Muftiluka zeničkog: hfz. Fahir ef. Arnauta, imama u džematu Potok, MIZ Zenica, Sedin ef. Hibovića, imama u džematu Ričice, MIZ Zenica i Sifet ef. Hadžića, imama u džematu Stenjak, MIZ Teslić.

Prijemu u Uredu muftije prisustvovali su i članovi Komisije za izbor najbolje hutbe mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam MIZ Tešanj, mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica, Izet ef. Čamdžić, glavni imam MIZ Zavidovići.

Također, prijemu je prisustvovao i glavni imam MIZ Teslić Džafer ef. Gračić.

Najbolje hutbe za mjesec decembar 2016. godine, te januar i februar 2017. godine Komisija je proglasila na osnovu Pravilnika koji je usvojio Savjet Muftijstva zeničkog, kojim su definirane procedure prikupljanja i proglašenja najbolje hutbe, a na osnovu dostavljenih hutbi od imama sa područja medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, po jedna mjesečno sa svakoga medžlisa.
Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom obraćanju čestitao je nagrađenim imamima na izboru za nabolje hatibe u protekla tri mjeseca, te ukazao na važnost hutbe i odgovornosti hatiba prema hutbi, ističući da je hutba zvanični govor o islamu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno