Zenica

FOTO: Košarkaški “Vukovi” nastavili svoju akciju čišćenja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Košarkaški “Vukovi” nastavili svoju akciju čišćenja – Košarkaški klub “Vukovi” je radno obilježio 1. mart, ali je njihovu radnu akciju i društveno korisni rad na Dan Nezavisnosti BiH prekinulo loše vrijeme, koje nije dozvolilo da se radna akcija izvede do kraja.

Djeca košarkaškog kluba “Vukovi” su zajedno sa predsjednikom kluba (Faruk Čolić) i direktorom kluba (Harun Čolić) nastavili danas akciju uređivanja igrališta i okolnih lokacija u mjesnoj zajednici Jalija.

Bavili su se, uz pomoć i alat dobijen od “Albe”, uređenjem košarkaških igrališta na Jaliji (dva terena), uređenjem prostora oko Osnovne Škole “Edhem Mulabdić”, te još nekih zelenih površina na kojima djeca provode svoje slobodno vrijeme.

-Želimo poslati i poruku ljudima koji samo uništavaju ove površine nepropisnim odlaganjem smeća i samim tim stvaraju ružnije okruženje svima nama, da radi ove djece budu malo odgovorniji u budućnosti, kažu Vukovi.

-Za razliku od 01. marta danas smo imali sreću da nas je vrijeme poslužilo i da smo uspjeli da ostvarimo zacrtane ciljeve. Više od same akcije je značila činjenica da ta djeca pokažu da ima neko da brine o budućnosti ovog grada i da bez obzira na bezobrazluk pojedinih stanovnika ovog dijela grada i njihovo nekulturno ponašanje i odnos prema čuvanju okoline, mi smo spremni “pomesti njihovu sramotu”. Ono što nas je ugodno iznenadilo i zabrinulo je dolazak mnogih građana mahom penzionera koji su sa suzama u očima izražavali zahvalnost i govorili nam o nekim starim prošlim vremenima kada su ovakve akcije bile normalne a sada postale endemska stvar. Bilo je tu razne podrške u vidu dolaska gradskog vijećnika Ekrema Tuke koji je za nagradu ponudio organizaciju zajedničkog rafting druženja, te moralne podrške od gradskih vijećnika Sanje Renić i Gorana Bulajića. Također se moramo zahvaliti i firmi Alba doo koja nam je opet izašla u susret i posudila nam sav potreban alat te su također istakli da im ovakve akcije daju snagu i motiv za nastavak borbe za ljepšu i čišću Zenicu, pored njih bi se zahvalili i STR “Šnel” te firmi Feniks – Komerc d.o.o. sa kojima smo zajedno dodatno opremili mališane za što bezbjednije provođenje radne akcije. Ja moram naglasiti da se stvarno osjećam ponosno i da su ova djeca pokazala da se uz malo dobre volje i ljubavi puno pozitivnih stvari može uraditi. Mi smo jedna mala vrijedna grupa ljudi entuzijasta koji svojim primjerom žele da potaknu i druge da urade koliko mogu jer je ovo naš grad, naša djeca i naša budućnost. Od srca se još jednom zahvaljujem svim sugrađanima, roditeljima a posebno ovoj divnoj djeci, rekao nam je Harun Čolić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno