Zenica

Prijem za hrabre zeničke policajce koji su učestvovali u evakuaciji Doma za stara lica Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 25.05.2023.godine, načelnik Policijske uprave I, Mladen Kolak je u prostorijama policijske uprave, organizovao prijem za policijske službenike Policijske stanice Centar Hibić Ernada i Pašanbegović Emira te policijske službenike Policijske stanice Crkvice Tomašević Denisa i Juhić Avdiju, koji su 21.05.2023. godine, iskazanom hrabrošću i profesionalnim pristupom i zalaganjem, zajedno sa pripadnicima Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, Službe hitne medicinske pomoći Zenica, Javne ustanove Doma za stara lica i građanima, uspješno evakuisali 75 štićenika doma iz požara, i tako još jednom pokazali  humanu stranu policijskog posla.

Analizirajući postupke hrabrih policijskih službenika, načelnik Policijske uprave je istakao da ovakvi primjeri profesionalnog postupanja i djelovanja policijskih službenika stvaraju osjećaj sigurnosti kod građana i doprinose povećanju povjerenja cijele zajednice u policiju. Također,  naglasio je da policijski službenik mora biti odlučan, hrabar i profesionalan,  te da samo takav policajac može steći uvažavanje i respekt, kako kolega i rukovodilaca, tako i zajednice koju štiti, što su prisutne kolege svojim primjerom i potvrdile.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je ponosna što ima ovakve pripadnike u svojim redovima te smatra da ponašanje i odgovoran pristup navednih policijskih službenika prilikom izvršavanja poslova i zadataka treba da bude primjer profesionalnog odnosa, samoinicijativnosti i motivacije za obavljanje radnih zadataka, svim policijskim službenicima.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno