Politika Zenica

Delić: Snosit ćemo dio troškova sanacije štete izazvane požarom u Domu za stare u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Ministarstva za rad i socijalnu politiku Federacije BiH obišla je jučer u popodnevnim satima Dom za stara lica u Zenici, u kojem je prije nekoliko dana došlo do požara u kojem nije bilo ljudskih žrtava, ali je načinjena određena meterijalna šteta.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sa saradnicima ovom posjetom iskazao je brigu i zainteresovanost, kao i opredjeljenje da Ministarstvo snosi dio troškova obnove Doma.

– Imamo naslijeđeni budžet u ovoj godini koji nam ne ostavlja puno prostora za neplanirana izdvajanja. Nemamo interventni fond, što ćemo sigurno promijeniti već u narednoj godini, ali za pomoć Domu u Zenici pronaći ćemo način da obezbijedimo sredstava kojima će se moći pokriti dio troškova za sanaciju – najavio je ministar Delić, saopćeno je iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku Federacije BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno