Politika

Prijem u Gradskoj upravi: Gradonačelnik Kasumović zahvalio ženama aktivisticama za njihov predan rad i društveni doprinos

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST- Danas je gradonačelnik Fuad Kasumović organizovao prijem za predsjednice udruženja žena koje su aktivne u svojim mikro sredinama, ističući njihov predan rad i značaj za lokalnu zajednicu. Prijem je imao za cilj iskazati zahvalnost Gradske uprave prema ženama koje svojim angažmanom doprinose raznolikosti i inovativnosti, kako u gradskim tako i u seoskim sredinama.

Uz srdačne riječi zahvale, gradonačelnik Kasumović naglasio je ključnu ulogu žena u društvu te istaknuo potrebu za promovisanjem proaktivnog društva u kojem se cijene i razvijaju kompetencije i talenti svih građana.

“Želim vam izraziti iskrenu zahvalnost jer, unatoč svojim obavezama, pronalazite vremena za različite aktivnosti koje donose dodatnu vrijednost našem društvu. Želim promovisati proaktivno društvo u kojem će se cijeniti i razvijati kompetencije i talenti svih građana. Žene, osim što imaju ključnu ulogu u porodicama, imaju mnogo toga ponuditi našem društvu. Vaša aktivnost je od ključne važnosti, a zadatak Grada je pratiti, podržavati i podsticati vas”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Na sastanku, koji je okupio predstavnice iz 17 zeničkih udruženja, osim svečanog dijela, održan je i radni segment. Tu su predstavnice i članice udruženja imale priliku iznijeti svoja pitanja, nedoumice i dileme vezane uz prijave za projekte nevladinog sektora.

Ženski aktivizam donosi raznolikost perspektiva, inovativnost i održava tkivo zajednice, istaknuto je na sastanku. Potreba za kontinuiranim podsticajem i osnaživanjem uloge žena u izgradnji boljeg i inkluzivnijeg društva također je naglašena.

Ovakvi događaji predstavljaju važan korak ka promociji rodne ravnopravnosti i jačanju uloge žena u lokalnoj zajednici. Kroz podršku, osnaživanje i prepoznavanje njihovog rada, Grad Zenica stvara temelje za prosperitetnije i inkluzivnije društvo koje cijeni doprinos svakog pojedinca, bez obzira na spol.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno