Kultura

Prijavite se na fotoradionicu: Fotografija i ekologija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Škola fotografije Zenica vas poziva da se prijavite na fotoradionicu koja će se održati u subotu, 27. 11. 2021. u Muzeju Grada Zenice sa početkom u 15 h. Prijave na link: www.skolafotografije.org , [email protected] ili skeniranjem QR Code u nastavku.

Prije početka radionice učesnice i učesnici će imati priliku da vide izložbu environmentalnog fotografa i biologa, mr. Mihaila Jovičevića iz Podgorice, Crne Gore. Jovićević je prije dvije godine zajedno sa Zeničankom Eminom Zečić, a u saradnji sa Udruženjem za unapređenje životne sredine, E-Grupom iz Zenice, radio na projektu istraživanja i očuvanja jedne od najrjeđih biljnih vrsta dinarskog krša- kratkozubčaste kadulje (Salvia brachyodon Vandas) koja u Bosni i Hercegovini raste samo na planini Orjen, na granici sa Crnom Gorom.

Ova izložba svjedoči o bitnosti zaštite cjelokupnog ekosistema, a za vrijeme fotoradionice učesnici će učiti kako i na koji naćin najbolje zabilježiti fotografije koje doprinose promjene u zajednici. Učesnici će dobiti diplome učešća, a fotografije koje zabilježe tokom radionice, bit će objavljene na lokalnim medijima.

Izložba je otvorena za javnost, a na fotoradionicu se mogu prijaviti svi zainteresovani. Izložbu organizuje Škola fotografije Zenica u saradnji sa Muzejom Grada Zenice i E-Grupom iz Zenice.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno