Zabava

PRIJAVI SE: Škola fotografije za djecu u Muzeju Grada Zenice!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRIJAVI SE: Škola fotografije za djecu u Muzeju Grada Zenice! Pozdrav dragi učenici i roditelji! Škola fotografije u Zenici sa sjedištem u Muzeju Grada Zenice se raduje novom susretu s vama i poziva da se pridružite i registrujete na našem novom času za djecu uzrasta od 6-13 godina.

Časovi će biti održavani jednom sedmično u 10:30 sati. Možete se prijaviti putem naše webstranice www.skolafotografije.org ili putem e-maila [email protected] ili naše Fejsbuk stranice gdje mo svakako objaviti informacije o prvom sastanku. Roditelji mogu da se jave za sva naknadna pitanja.

U Muzeju je počeo početnički kurs “Uvod u fotografiju” koji je bio otvoren svim zainteresiranim bez obzira na starosnu dob, a sada otvaramo i kurs za djecu. Radujemo se da zajedno stvaramo fotografije!

Sljedeće fotografije su nastale tokom prve sedmice “uvoda u fotografiju”  i njihovi autori su: Sabina Hamzić, Dervisa Fetić Zahirović, Elma Heremić i Selma Veljović.

Vaša mentorica: mr. sc. Dijana Muminović

Dijana Muminović je bosansko-američka dokumentarna fotografkinja i neke od njenih radova možete naći na www.dijanaphoto.com. Magistrirala je vizuelne komunikacije na Ohio University, a proteklih deset godina fotografijom je ispričala priče o imigraciji, ljudskim pravima i građanima Bosne i Hercegovine.

Kao rezultat svog rada, pozvana je kao gost da prezenatuje svoje radove na raznim univerzitetima, uključujući Allegheny College, Ohio University, University of South Florida…Imala je nekoliko samostalnih izložbi, uključujući i izložbu u američkom Kongresu u Washingtonu, na Western Kentucky Univerzitetu, Muzeju Grada Zenice, BiH. 

Radila je kao asistent na Ohio Univerzitetu; za lokalne novine, te organizaciju Athens Photographic Projekt, kao mentor studentima koji su koristili fotografiju za unapredjenje mentalnog zdravlja—ujedno i njen magistarski rad.

Dijana je radila za Sanela Diana Jenkins Fondaciju i dobitnica je raznih nagrada.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno