Info

Prijavi se: radno-volonterski eko kamp “Mladi za život” u Srpcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijavi se: radno-volonterski eko kamp “Mladi za život” u Srpcu – NVO ,,Milenijum“ iz Srpca dvanaestu godinu organizuje Rаdni volonterski eko kamp ,,MLADI ZA ŽIVOT“. Naš kamp je jedan od jedinstvenih oblika volonterskog rada koji nudi pozitivne i praktične oblike okupljanja mladih ljudi iz BiH i regiona, kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama.

Cilj našeg projekta jeste razvijanje volonterskog duha i ekološke svijesti mladih ljudi. Podciljevi našeg projektа su: promovisati i informisati mlade o važnosti volonterizma, razvoj ekološke svijesti, multikulturalna razmjena, uključivanje mladih u razvoj zajednice kroz kreativno korištenje slobodnog vremena, izgrađeno i uređeno izletište.

Ciljna grupa su nam 30 volontera, uzrasta od 17 do 24 godine koji su spremni za rad, edukaciju i zabavu.

Kamp traje od 25. do 29. jula 2017. godine i održava se u seoskom naselju Gornja Lepenica, 20 km udaljeno od gradа Srpca ( 50 km udaljen od Banja Luke ). Volonteri će u toku 5 dana raditi na izgradnji i uređenju izletišta u okviru kojeg je smješten kamp. U toku 5 volonterskih akcija volonteri bi postavili klupe i stolove, zaštitili lаkom postojeće objekte od drveta, sanirali potok koji protiče kroz kamp i završili unutrašnji dio jedne prostorije za smještaj. Pored radnih аktivnosti organizovaćemo kreativno-edukativne radionice o volonterizmu, zaštiti životne sredine, radionicu udaraljki i radionicu mađioničarstva.

Ovim putem pozivamo mlade iz BiH i regiona koji su zainteresovani za ovakav vid rada, druženja i zabave da popune obrazac na fb: ekokampsrbac i prijave se za učešće na kampu.
Prijave primamo do 22.07. 2017. godine.

Dodatne informacije mozete pronaći na www.milenijum-youth.co.nr fb: nvomilenijum i fb: ekokampsrbac, kao i na tel.065/649-914.

S poštovanjem,
NVO ,,Milenijum,, Srbac



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno