Info

Prijavi se i postani dio najvećeg projekta Evropskog parlamenta mladih u BiH!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijavi se i postani dio najvećeg projekta Evropskog parlamenta mladih u BiH!  – Prvi Internacionalni forum ovog koncepta, na ovim prostorima je upravo Yugosphere 2017, koji organizuje tim EYP BiH u suradnji sa Institutom za evropske poslove Srbije.

Forum će se održati od 3. do 10.8. u Beogradu i Sarajevu, a okupit će preko 170 učesnika iz mnogih evropskih zemalja.

Sedmodnevni forum obuhvatit će simulaciju rada Evropskog parlamenta, ali i niz aktivnosti i programa koji će se svojim temama baviti aktualnim pitanjima zemalja bivše Jugoslavije, kao i upoznavanjem svih učesnika sa običajima i tradicijom ovih prostora.

Yugosphere 2017 će biti forum, drugačiji od ostalih, sa posebnim konceptom i jedinstvenom idejom, sa sloganom “Why not?”.

Zašto ne spojiti više od 170 mladih širom Europe i pružiti im priliku za suradnju? Zašto ne potaknuti ih da kroz konstruktivni dijalog razgovaraju o prošlosti, razmjenjuju ideje i pronalaze rješenja aktualnih problema i zajednički kreiraju budućnost? Zašto ne priuštiti im da kroz balkanski duh, specifični mentalitet, pozitivnost i gostoprimstvo ljudi ovih prostora zajedno prožive ovo nezaboravno iskustvo?
Forum je namjenjen učesnicima od 16 do 19 godina, te oni koji su zainteresovani, a žive u  Bosni i Hercegovini, mogu da se prijave putem sljedećeg linka:

https://podio.com/webforms/18706460/1258744

 

Za više informacija:

 

Booklet za delegate

https://issuu.com/yugosphere2017/docs/yugosphere_booklet

 

FB stranica

https://www.facebook.com/yugosphere2017/?ref=page_internal

 

e-mail

[email protected]

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno