Biznis

Prihodi za prva četiri mjeseca viši za 61 milion KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prihodi od indirektnih poreza u prva četiri mjeseca ove godine iznosili su 2,25 milijardi KM i viši su za 61 milion KM ili 3,12 odsto u odnosu na isti period lani, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.
U aprilu su prikupljena 534 miliona KM indirektnih poreza, što je za 13 miliona KM više u odnosu na april 2015. godine.
Nakon izvršenih povrata PDV-a poreskim obveznicima koji su u prva četiri mjeseca ove godine iznosili 340 miliona KM, neto prikupljeni prihodi koji su raspoređeni korisnicima iznosili su 1,685 milijardi KM i viši su za 73 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili u istom periodu 2015. godine.

Ukupno raspoređena sredstva za prva četiri mjeseca ove godine FBiH iznose 784 miliona KM, Republici Srpskoj 399 miliona KM i Brčko distriktu 49 miliona KM.
Po osnovu posebne putarine za izgradnju auto-puteva, u prva četiri mjeseca ove godine FBiH je dobila dodatnih 21,2 miliona KM, Republika Srpska 14 miliona KM i Brčko distrikt 0,7 miliona KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno