Info

Prihodi od indirektnih poreza veći 93 miliona KM

Prihodi od indirektnih poreza veći za 93 miliona KM
Prihodi od indirektnih poreza veći za 93 miliona KM
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prihodi od indirektnih poreza veći za 93 miliona KM- Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula i glavni tužilac BiH Goran Salihović dogovorili su danas proširenje zajedničkog tima Uprave i Tužilaštva BiH koji radi na istragama u predmetima iz oblasti indirektnih poreza.

„Ranije uspostavljanje ovog tima, koji čine službenici UIO i Tužilaštva BiH, već je dalo dobre rezultate na procesuiranju osumnjičenih za krivična djela iz oblasti indirektnih poreza“, saopšteno je iz UIO BiH.

Uspostavljanje zajedničkog tima dalo je dobre rezultate i na ukupno prikupljene prihode od indirektnih poreza, koji su u prvih šest mjeseci iznosili tri mlijarde i 106 miliona KM i bili su veći za čak 93 miliona KM u odnosu na isti period 2015. godine.

U saopštenju se dodaje da je UIO u prvih šest mjeseci dostavila Tužilaštvu BiH 70 izvještaja o postojanju osnova sumnje da je počinjeno neko od krivičnih djela iz oblasti indirektnih poreza, kao i dopuna izvještaja, obavještenja i informacija, prema kojima se procjenjuje da je Budžet BiH oštećen za 9,5 miliona KM.

„Svi ovi izvještaji biće predmet budućeg zajedničkog rada i aktinosti na terenu“, saopšteno je iz UIO BiH.

novi.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno