Zenica

Pridruži se: Knjiga za život

Knjiga za život
Knjiga za život
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

HUMANITARNA AKCIJA ”KNJIGA ZA ŽIVOT” – Trenutno je u toku humanitarna akcija ”Knjiga za život” čiji su pokretači i organizatori mladi aktivisti. Već je nekoliko sličnih akcija sprovedeno u ranijem periodu, čija su sredstva donirana u svrhu liječenja oboljelih od teških bolesti.

Cilj ove akcije je nešto drugačijeg karaktera, a to je da djecu Djecijeg dnevnog centra ”Medica” usrećimo, time što ćemo im obezbijediti zimsku odjeću i obuću.

Humanitarna akcija ”Knjiga za život ” organizuje se s ciljem pomoći djeci Dječijeg dnevnog centra u Zenici. Djeca korisnici ”Medicine” Dječije kuće su ona koja su direktno ili indirektno preživjela traumu, nasilje, djeca svjedoci nasilja i djeca pod rizikom od nasilja i eksploatacije.

Obzirom da se ova djeca nalaze u teškom socio- ekonomskom položaju, cilj akcije je prikupiti dovljno sredstava za pomoć istoj,  i to u vidu kupovine zimske odjeće i obuće.

Kako učestvovati?

U akciji učestvujete doniranjem knjiga ili zimske odjeće i obuće za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Knjige možete dostaviti u Club 072 u Zenici, ili ukoliko niste u mogućnosti pozivom na broj 061 011 823 (Azra), 062 588 793 (Elma) i aktivisti će doći po njih. Knjige možete donirati do 19. novembra. Prodaja istih po simboličnoj cijeni će se provesti od 20. do 22. 11. 2015.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno