Zenica

Pri kraju prva faza gradnje kompleksa Makovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pri kraju prva faza gradnje kompleksa Makovi- Zenička preduzeća Almy ,Arel i Grading KGM ,privode kraju radove na izgradnji prve faze poslovno-stambenog kompleksa „Makovi“ ,na Crkvičkom brdu.Prva useljenja najavljena su za polovinu juna.

Paralelno se vrše pripreme za početak radova na preostalim lamelama kompleksa.Direktor preduzeća „Almy gradnja“ ,Mevludin Hodžić ,podsjeća da je izgradnja poslovno-stambenog kompleksa „Makovi“ započeta u aprilu prošle godine.Dosadašnja dinamika radova ,dodaje Hodžić ,garantuje da će prva faza biti završena do polovine juna ,za kada su najavljena i prva useljenja.

U preduzeću „Almy gradnja“ zadovoljni su dosadašnjim interesom kupaca ,a kao što se moglo i očekivati ,najveća potražnja je za stanovima do 40 metara kvadratnih. Poslovno stambeni kompleks „Makovi“ na Crkvičkom brdu gradi konzorcij od tri zenička preduzeća “Almy” ,Arel i Grading KGM. Na površini od 9 000 metara kvadratnih planirana je izgradnja 350 stambenih jedinica.

Procjene kazuju da je riječ o investiciji većoj od 20 miliona konvertibilnih maraka ,a ukupno će biti izgrađeno 22.000 metara kvadratnih stambenog ,te po 1.500 metara kvadratnih poslovnog i garažnog prostora.

(R.Š.)

rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno