Biznis

Pri kraju izgradnja mega projekta kod Sarajeva vrijednog 17 miliona KM, izvođač radova iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radovi na izgradnji poslovno-sportskog centra Trnovo smještenog na površini od 11,21 hektara, na nadmorskoj visini od oko 1.300 m, u blizini Babinog dola, centra sportsko-rekreativne zone planine Bjelašnica značajno su napredovali.

Ovaj urbanistički projekat sadrži izgradnju višenamjenskih objekata sa infrastrukturnim sadržajima.

Višenamjenski objekti podjeljeni su na izgradnju objekata koje direktno finansira Općina Trnovo, te objekata koji su apartmanske namjene.

Objekti u direktnom finansiranju Općine su dvorana, relax centar i administrativni objekat Općine Trnovo.

Procjenjena vrijednost projekta je 16,9 miliona KM, a ugovorni sporazum za izvođenje radova je potpisan sa Konzorcijem čiji je nosilac kompanija Almy Transport d.o.o. Zenica.

Nukleus Poslovno-sportskog centra čini sportska dvorana, relaks centar i poslovni, odnosno administrativni centar.

Sportska dvorana se nalazi u južnom dijelu, u kontaktnoj zoni s Babinim Dolom, uz poslovne objekte, namijenjena je za treninge i takmičenja u dvoranskim sportovima (fudbal, rukomet, košarka, odbojka i slično) kao i za razne druge priredbe, koncerte, kongrese i slično.

Dvorana će imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje. U dvorani se trenutno nalazi isporučen parket, ali obzirom da je u pitanju posebna oprema, proizvođača Elan, za isto je potrebno da se ispune uslovi vlažnosti zraka kako bi ista bila postavljena.

Izgradnja hotela, koji je povezan sa dvoranom je u finalnoj fazi.

Tu je i Poslovni centar, koji u funkcionalnom smislu predstavlja zaseban objekt, ali opet povezan sa ostatkom centra. Namjenjen je za smještaj administrativnih službi općine Trnovo.

U ovom objektu je u završnoj fazi izgradnja planiranih kancelarija, sale za sastanke, šalter sala i pratećih prostorija.

Izvor: biznisinfo.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno