Zenica

Prezentacija mogućnosti uzgajivačima malina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama Grada Zenice i Općine Visoko izvršena je prezentacija zainteresiranih firmi za nabavku sadnog materijala pripadnicima boračke populacije koji su prošli na konkursu Ministarstva za boračka pitanja. Naime, Programom utroška sredstava koji je donijela Vlada Zeničko – dobojskog kantona predviđeno je zapošljavanje boračke populacije kroz projekat uzgoja malina.

Izabrani kandidati iz općina Breza, Olovo, Visoko, Vareš te Grada Zenice danas su imali priliku da se odluče koju vrstu certificirane maline žele da uzgajaju. Projekat je zamišljen da Ministarstvo za boračka pitanja finansira nabavku sadnica za dva do tri dunuma izabrane površine dok bi ostale manje troškove snosio krajnji korisnik i matična općina.

Iista prezentacija je upriličena u Općini Zavidovići i to za izabrane kandidate iz reda boračke populacije sa područja općina Zavidovići, Žepče, Maglaj, Tešanj i Usora.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno