Zenica

Obrazovanje odraslih u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jednodnevna edukativna promocija obrazovanja odraslih, priređena je uz Međunarodni dan pismenosti u Zenici i još nekoliko bh. gradova. U okviru kampanje Heroji svakodnevnice, koju u saradnji s partnerskim organizacijama, entitetskim i kantonalnim ministarstvima obrazovanja u BiH, provodi Njemačka organizacija za tehničku saradnju, u posljednje četiri godine, odrasli bez osnovnog obrazovanja, žele se podstaći na povratak u školu.

– Prema podacima koji nisu zvanični, alarmantnih 15 posto bh. stanovništva nije završilo osnovnu školu, – kazala je danas Sanela Kulović, PR kampanje Heroji svakodnevnice.U aprilu ove godine usvojeni Zakon o obrazovanju odraslih, pojednostavljuje postupke u ovoj oblasti, što će sigurno utjecati na porast pismenosti u Zeničko-dobojskom kantonu, izjavio je ovom prilikom kantonalni ministar obrazovanja, Mensur Sinanović, pozdravljajući aktivnosti organizacija okupljenih oko kampanje Heroji svakodnevnice.  (S.S. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno