Biznis

Prevent na regionalnoj konferenciji u Beogradu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prevent na regionalnoj konferenciji u Beogradu – Prevent grupacija predstavila je jučer svoj koncept društveno-odgovornog djelovanja i načine kroz koje stvara zajedničku vrijednost. Na regionalnoj konferenciji “Filantropija na Zapadnom Balkanu: investicija za budućnost” koja se održava od 24. do 27. novembra u Beogradu, PR menadžerica Prevent grupacije Aida Salkić istakla je kako korporativna politka Prevent grupacije obuhvata princip prema kome svaka uspješna kompanija treba da učestvuje u razvoju društva, društvene okoline i svojim radom promoviše kolektivno dobro zajednice.

Uzimajući u obzir sve navedeno Prevent posebnu pažnju poklanja razvoju lokalne zajednice i mladih u njoj.

“Afirmišemo mlade i talentovane ambasadore Bosne i Hercegovine te im pomaže na putu ka ostvarenju snova. Kroz podršku Fondaciji Hastor, Prevent stipendira preko 1300 osnvaca, srednjoškolaca i studenata ugroženih kategorija. Na ovaj način želimo graditi bolju budućnost BiH te jačati kompletno društvo” istakla je Aida Salkić kroz panel o korporativnoj filantropiji.

Tokom konferencije razgovaralo se o statusu DOP-a u regiji te mogučnostima za dalji razvoj i unaprjeđenje filantropskih aktivnosti. Zaključak prisutnih je da unaprjeđenje parterstva civilnog društva, medija i kompanija ima ključnu uogu u izgradnji sistemskog pristupa društveno odgovornom poslovanju.

Od civilnog društva se očekuje više kreativnosti a od medija veća angažiranost i praćenje filantropskih aktivosti dok kompanije treba bolje da razumiju ulogu i značaj ova dva učesnika u lancu DOP-a.

Skup je okupio EU delegacije, individualne i korporativne filantrope, kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, medije, ali i neprofitne organizacije i fondacije iz svih zemalja regiona, a organizator je TACSO programu Evropske Unije uz podršku fondacija Katalist koja se bavi unapređenjem filantropije u regionu.

Prevent grupacija je vodeći poslodavac i dobitnik nagrade za korporativnu filantropiju. Ulažući u obrazovanje i lokalnu zajednicu, Grupacija godišnje izdvaja do 10% ukupnog prihoda u svrhu društveno odgovornog djelovanja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno