Nogomet

Press ženske „A“ reprezentacije BiH – Žele pobjedu protiv Velsa, utorak u 13,30 sati u Trening centru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press ženske „A“ reprezentacije BiH – Žele pobjedu protiv Velsa, utorak u 13,30 sati u Trening centru – Danas, 27.11.2017.godine u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, održana je press konferencija ženske „A“ nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice 3.kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa selekcijom Velsa.

Utakmica BiH-Vels će biti odigrana sutra, utorak u 13,30 sati u Trening kampu u Zenici, ulaz je slobodan.

U prve dvije utakmice kvalifikacija za SP selekcija BiH zabilježila je polovičan učinak. Prvo su rezultatom 2:0 pobijedili Kazahstan u gostima 21.10.2017., da bi prije tri dana rezultatom 4:0 poražena od selekcije Engleske.

O utakmici su govorile selektorka Samira Hurem i reprezentativke Milena Nikolić i Almina Hodžić, golmanica reprezentacije BiH..
Selektorka Samira Hurem prvo se osvrnula na proteklu utakmicu od prije tri dana u Engleskoj i poraz od 0:4 u gostima od treće reprezentacije svijeta:

– Moram se osvrnuti na utakmicu protiv Engleske, koja je za nas bila veoma teška, jer smo se u svakom smislu potrošile. Nismo uspjele sačuvati našu mrežu onako kako nam je i bila želja, Engleska je stvarno jak tim. Mi smo postigle gol preko Milene Nikolić, koji nam je neopravdano poništen, tako da sam ja zadovoljna kako smo igrali, iako smo se dosta potrošile-, kazala je Hurem.

Sutra će izabranice selektorice Samire Hurem pokušati da dođu do prvog domaćeg uspjeha u ovim kvalifikacijama. Protivnik je selekcija Velsa, trenutno je prva u grupi sa sedam bodova u tri odigrane utakmice.

Selektorica naše selekcije optimistična je pred sutrašnji duel, što je istakla i na današnjoj press konferenciji:

-Sutra nas očekuje još jedan težak, ali bitan meč za nas, veoma je teška ova grupa u kojoj se nalazimo. Naša želja je sutra, da uz veliku podršku navijača, osvojimo bodove, treba nam ta podrška kako bi igračice dale i više od svojih mogućnosti. Analizirali smo Vels, oni igraju slično kao Engleska, većina igračica igra u Engleskoj, tako da znamo šta nas očekuje. Igramo protiv disciplinovana i čvrsta ekipa, ali mi igramo na domaćem terenu, te imamo pravo da očekujemo pobjedu,a šta će biti sutra vidjet ćemo kada se utakmica završi, nadam se najboljem-, zaključila je selektorka Hurem.

Milena Nikolić, takođe, očekuje pobjedu:

-Ekipa Velsa nije lak protivnik. U svoja tri kvalifikaciona meča su pokazali kvalitet. Mi imamo svoj cilj, a to je da iz utakmice u utakmicu pravimo sve bolje rezultate, da napredujemo kako bismo jednog dana otišli na veliko takmičenje. Sutra idemo na pobjedu i nova tri boda. Bez obzira na poraz u Engleskoj atmosfera u ekipi je dobra i jedva čekamo utakmicu-, kazala je Nikolić.
Naša golmanica Almina Hodžić obećava da će ekipa pružiti maksimum:

-Arhivirali smo meč sa Engleskom i mislimo samo na Vels. To je za nas veoma bitan meč. Pružićemo maksimum i potruditi se da ispravimo greške koje smo pravili u prethodnom susretu. Želimo pozitivan rezultat protiv Velsa-, optimistična je Hodžić.

Da ponovimo, utakmica BiH – Vels će biti odigrana sutra, utorak u 13,30 sati u Trening kampu na crkvičkom brdu u Zenici, ulaz je slobodan.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno