Nogomet

Press ženske „A“ reprezentacije BiH – Četvrtak u 16 sati BiH – Rusija u Trening centru u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press ženske „A“ reprezentacije BiH – Četvrtak u 16 sati BiH – Rusija u Trening centru u Zenici – Danas, 04.aprila 2018.godine u Trening centru NFS BiH u Zenici, održana je press konferencija ženske „A“ nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči 4.utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019 u Francuskoj, sa selekcijom Rusije.

Utakmica BiH-Rusija će biti odigrana sutra, četvrtak 05.aprila 2018.godine u 16 sati sati u Trening centru u Zenici, ulaz je slobodan.
U prve tri utakmice kvalifikacija za SP selekcija BiH zabilježila je jednu pobjedu i dva poraza. Prvo su rezultatom 2:0 pobijedili Kazahstan u gostima 21.10.2017., da bi tri dana kasnije rezultatom 4:0 poražene od selekcije Engleske u Engleskoj. Drugi poraz naša selekcija doživjela je u Zenici 28.11.2017.godine od Velsa sa 0:1.

O narednoj utakmici protiv Rusije govorile su selektorka Samira Hurem, reprezentativke Milena Nikolić (kapiten) i Lidija Kuliš.
Selektorka Samira Hurem prvo se osvrnula na pripreme pred ovu utakmicu i istakla da su igrale dvije prijateljske-pripremne utakmice protiv Crne Gore i zabilježile dvije pobjede.

Selektorica naše selekcije je dosta optimistična je pred sutrašnji duel, što je istakla i na današnjoj press konferenciji:

-Sutra nas očekuje još jedan težak, ali bitan meč za nas, veoma je teška ova grupa u kojoj se nalazimo. Naša želja je sutra, da uz veliku podršku navijača, osvojimo bodove, treba nam ta podrška kako bi igračice dale i više od svojih mogućnosti. Analizirali smo našu utakmicu protiv Velsa, uočili neke greške koje ćemo nastojati popraviti protiv favorizovanih Ruskinja. Mi igramo na domaćem terenu, te imamo pravo da želimo i da očekujemo pobjedu, a šta će biti sutra vidjet ćemo kada se utakmica završi, nadam se najboljem-, kazala je selektorka Hurem.

Selektorka Hurem iskoristila je ovaj press da kaže da je naš ženski nogomet proteklih godina dosta napredovao:

– Mi smo još 2011. godine krenuli dugoročno sa mnogo ulaganja u ženski nogomet. Moram istaći da naš Nogometni savez najviše ulaže u ženski nogomet od svih saveza u regionu. Sutrašnji dobar rezultat protiv Rusije, dosta bi značio za naš ženski nogomet u državi i naš savez da nastavimo putem kojim idemo. Ono što nama daje nadu i optimizam jeste što smo mi trenutno 26. na UEFA listi, dok je Rusija na 24. mjestu, oni su bili šesti do prije par godina, a mi smo bili 43. na listi prije šest godina. Mi napredujemo polako, ali moramo se i dalje razvijati i ulagati u narednom periodu“, kazala nam je selektorka naše A reprezentacije.

Zdravstveni bilten u našoj selekciji je sljedeći: Sutra neće nastupiti Dajana Spasojević zbog povrede, pod upitnikom je i Amira Spahić, koja vuče duže jednu povredu, a priliku će dobiti mlada Mejrema Medić.

Naš kapiten Milena Nikolić ističe da važna kolektivna igra i onda se možemo nadati dobrom rezultatu. Ako se ispune svi dogovori iz svlačionice, može se očekivati pozitivan rezultat protiv Rusije. Pozvala je navijače da ih podrže i da im podrška potrebna u ovoj teškoj utakmici.

Standardna reprezentativka Lidija Kuliš kaže da su se dobro pripremale pred ovu utakmicu i da su potpuno spremne da se suprostave favorizovanim Ruskinjama.

-Ako ispravimo greške, koje smo napravile protiv Velsa, možemo očekivati pobjedu protiv Rusije, naravno uz podršku publike -, kazala nam je Kuliš.

Da ponovimo, utakmica BiH – Rusija će biti odigrana sutra, četvrtak u 16 sati sati u Trening centru na crkvičkom brdu u Zenici, ulaz je slobodan.

Tekst i foto
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno