Košarka

Press: Zeničanke dočekuju gošće iz Venecije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRESS U KŽK “ČELIK” – SRIJEDA: KŽK ČELIK – ŽKK  UMANA  REYER (18h). U press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”). Povod za press je odigravanje druge utakmice četvrtfinala Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL)  između domaćeg KŽK Čelik i ŽKK Umana Reyer iz Venecije (Italija).

Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Umana Reyer  na rasporedu je u srijedu 25.februara 2015. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN.

hghghghg7677
 
Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašice Jasmina Bigović i Nedžla Kovačević.
Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te naveo razloge današnjeg pressa, a to je 2.utakmica četvrtfinala regionalne lige između Čelika i Umane Reyer iz Italije, kako je nazvaše u klubu: „nesvakidašnji košarkaški susret u Zenici“.
ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku se osvrnuo na prošlu utakmicu i poraz od Italijanki u Veneciji:
„Rezultat prve utakmice u Italiji (poraz Čelika 74:49 op.a.) nije realno ogledalo onoga što se dešavalo na terenu, ali sigurno je da se radi o super kvalitetnoj ekipi, drugoj ili trećoj na tabeli italijanske lige, koja se dodatno pojačala pred naše utakmice sa igračicom Henry“- kaže Kecman, koji dalje dodaje: „Ipak, vjerujem u svoj tim i vjerujem da kada izađemo pet na pet imamo šanse da pobjedimo i izborimo majstoricu. Nadam se da će nam u tome pomoći i naši navijači”, zaključuje Slobodan Kecman, trener KŽK Čelik..
Što se tiče zdravstvenog biltena Kecman ističe da jedino Aldijana Iriškić, koja je pauzirala mjesec dana zbog povrede, nije u punom trenažnom procesu, ali će i ona biti u timu. Na utakmici prije 7 dana u Veneciji, Aldijana se vratila u tim i odigrala nekoliko minuta.

Iskusna Jasmina Bigović je optimista pred sutrašnju utakmicu: „Mi smo plasmanom u četvrtfinale već ispunile cilj, ali nećemo se time zadovoljiti. Pokušat ćemo odigrati puno bolje i pobijediti kako bismo produžili seriju, jer rezultat iz prve utakmice nije mjerilo razlike kvaliteta između nas“ – kaže ponajbolja košarkašica Čelika, Crnogorka, Jasmina Bigović.
Košarkašica koja dobija sve veću minutažu, mlada Nedžla Kovačević, optimista je pred sutrašnji revanš protiv Talijanki. Zahvalila je stručnom štabu na ukazanom povjerenju i da su u Veneciji stekli novo iskustvo. Istakla je kako je ovo za njih vrlo važna utakmica, jer odlučuje o tome da li će se oprostiti od MŽRKL za ovu sezonu. Očekuje podršku sa tribina.

Već smo objavili da se četvrtfinalne utakmice igraju na dvije pobjede, po principu domaćin-gost-domaćin/1-1-1/, s tim da su domaćini u, eventualnim, trećim utakmicama ekipe koje su zauzele 1. i 2. mjesto u grupama A i B.
Eventualne majstorice igrale bi se naredne sedmice, a Final four je na programu 14. i 15. marta.

Da ponovimo, utakmica KŽK Čelik – ŽKK Umana Reyer  na rasporedu je u srijedu 25.februara 2015. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN.

Pozivamo navijače da dođu u srijedu u Arenu Zenica i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv.

E.Imamović za Zenicablog

plakat KZK Celik ZKK Umana Reyer



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno