Košarka

Press učesnika F4 iz Zenice – Četiri selekcije iz Zenice na završnici F4 za prvaka BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press učesnika F4 iz Zenice – Četiri selekcije iz Zenice na završnici F4 za prvaka BiH – Danas i sutra 23.6. /24.6. u sarajevskoj dvorani Skenderija na rasporedu su susreti finalnog turnira (F4) Lige mladih BiH. Za naslov prvaka Bosne i Hercegovine boriće se po četiri najbolje ekipe u pet kategorija-kadeti, kadetkinje, juniori, juniorke i pioniri, koji su izborili plasman kroz veoma napornu i ubrzanu Ligu mladih kroz 18 kola. Polufinalni mečevi na programu su danas, 23.6.2017.god.

Ova sezona za mlađe selekcije, kada je u pitanju košarka u Zenici, već sada se može zaključiti kao veoma uspješna. Naime, četiri omladinske selekcije iz Zenice (Juniori i juniorke Čelika, kadeti Abecede, te kadetkinje Kengura), plasirale su se na završnicu Prvenstva (F4) za prvake BiH, nakon 18 kola kroz Ligu mladih KSBiH. To govori da košarka u Zenici ima lijepu budućnost, samo je potrebno između klubova više razumijevanja i komunikacije za korist na kraju ovog sporta u Zenici.

Tim povodom u prostorijama OKK Čelik održana je press konferencija učesnika završnice F4 prvenstva Lige mladih BiH. Prisutnim su se obratili Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik i domaćin ovog pressa, Nedžad Glibo ispred KŽK Čelik, Behudin Bajgorić ispred OKK Abeceda, Armel Mujaković ispred OKK Čelik, Enver Jahić i Jasmin Efendić, predstavnici KK Kengur, te mladi igrači Harun Alić, junior Čelika i Hena Spahić, kadetkinja Kengura.
Učesnici pressa složni su u jednom da je ovo bila veoma naporna sezona i sa ubrzanim tempon takmičenja. Zahvalili su na sudijskoj organizaciji KS Zenica, Areni Zenica, Gradu Zenici, dvorani Bilmišće.

Predstavnici klubova su međusobno jedni drugima čestitali plasman na završnicu i poželili sportsku sreći u utakmicama F4.

Istaknuto je da je ovo veliki uspjeh za zeničku omladinsku košarku, ali da je sport u Zenici, opčenito, u finansijskoj krizi i treba poraditi na tome da se ne osipaju mladi talenti iz zeničkih klubova. Situacija je takva da kada se mladom igraču ponude negdje bolji uslovi, male su šanse da se on zadrži, u prvom redu zbog finansija.

Prve na parket, u 13 sati, će kadetkinje Kengura, a protivnik im je ekipa Mladog Krajišnika Feniksa iz Banja Luke, juniorke Čelika u 15,15 sati protiv Livna, juniori Čelika u 16,15 sati igra protiv favorizovane Igokee iz Aleksandrovca i na kraju kadeti Abecede u 18,30 sati pritiv ekipe Rookie.

Da podsjetimo, učesnici final foura Lige mladih BiH su:
Igokea, OKK Spars Ziraat Bank, Koš, OKK Čelik (juniori);
KŽK Čelik, Mladi Krajišnik, Livno, Jedinstvo BH Telecom (juniorke);
OKK Spars Ziraat Bank, Rookye, OKK Abeceda Zenica, Budućnost (kadeti);
Mladi Krajišnik Feniks, Livno, KK Kengur Zenica, Trebinje 03 (kadetkinje);
OKK Spars Ziraat Bank, Čelinac, Budućnost i OKK Leotar (pioniri);

Poželimo sportske sreće svim zeničkim selekcijam, koje su samim plasmanom u završnicu među četiri najbolje ekipe, već postigle veliki uspjeh.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno