Rukomet

Press u RK Čelik – Samo pobjeda protiv Lukavca dolazi u obzir

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u RK Čelik – Samo pobjeda protiv Lukavca dolazi u obzir – U press centru Arene Zenica održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Povod za press je utakmica 6.kola između RK Čelik i RK Lukavac, te početak rada Škole rukometa RK Čelik.

Utakmica se igra u subotu 27.oktobra 2018.godine u Zenici, dvorana na Bilmišću u 14,30 sati, ulaz na utakmicu je besplatan.

Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba u RK Čelik, te igrači Adnan Begagić, kapiten, Riad Polić, golman i Eldar Mehić, igrač septembra u RK Čelik.

Kao uvodničar na pressu govorio je predsjednik Škrbić, najavivši pobjedu protiv Lukavca, te o početku rada Škole rukometa RK Čelik.

-Protivnik se ne smije podcjeniti, očekujem maksimalno zalaganje od svih igrača, te ubjedljiva pobjeda neće izostati. Što se tiče početka rada Škole rukometa, nešto više će reći njen direktor Seldin Rizvanović-, kaže Škrbić.

Što se tiče naredne utakmice trener Seldin Rizvanović ističe da očekuje sigurnu pobjedu, igrači su spremni i poziva sve ljubitelje rukomete i polaznike Škole rukometa da dođu na Bilmišće i da vide na djelu jednu dobru rukometnu utakmicu i jaku ekipu Čelika.

O narednoj utakmici govorili su i kapiten Adnan Begagić, golman Riad Polić i najbolji igrač Čelika u septembru, Eldar Mehić. Svi su složni da pobjeda ne smije doći u pitanje, da će nastojati isprobati još neke varijante u igri i uigravati se, dobro se trenira i pozivaju navijače da dođu i vide još jednu pobjedu Čelika.

U drugom dijelu pressa rečeno je nešto više o obnavljanju Škole rukometa, koja, kako rekoše, ne smije nikad prestati sa radom i da bude rasadnik rukometnih talenata. Obezbjeđeni su termini u Areni za rad Škole, originalni rekviziti i stručni kadar za rad Školu. Štampan je reklamni materijal i pristupnice za upis, plakate za školu i sve će biti podjeljeno po školama. Uzrast polaznika je od 6 do 12 godina, a broj polaznika je ograničen.

Na narednoj subotnjoj utakmici na Bilmišću biće postavljen punkt za upis u Školu.

–Odlučili smo da ova utakmica bude praznik rukometa. Zato pozivamo prijatelje sporta i sve građane Zenice, a posebno roditelje sa djecom da dođu na Bilmišće, gdje ćemo prije i za vrijeme utakmice instalirati pult za upis djece u Školu rukometa Čelik. Škola je besplatna, a prilikom upisa djeca – polaznici Škole rukometa, dobiće besplatno majicu RK ČELIK – objašnjavaju iz RK Čelik.

Najbolja škola rukometa RK ČELIK započinje sa radom 1. novembra u Gradskoj areni Zenica, a za upis u Školu vlada veliko interesovanje.

-Sa djecom će raditi najbolja ekipa trenera: direktor Škole rukometa je prof. Seldin Rizvanović, a uz njega su tu još Nedim Šehić i Nermin Gušić. Radu sa djecom će se pridružiti profesori sporta – Bojan Tepić, te igrači prvog tima Čelika Riad Polić i Jasmin Omerović, kao i mladi prvotimci Faris Mrako i Eldar Mehić. Škola će raditi po posebnom Programu koga je usvojio Upravni odbor RK Čelika-, kažu u RK Čelik.

Da ponovimo, utakmica RK Čelik – RK Lukavac igra se u subotu 27.oktobra 2018.godine u Zenici, dvorana na Bilmišću u 14,30 sati, ulaz na utakmicu je besplatan.

Tekst i foto

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno