Košarka

Press u OKK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba “Čelik” (OKK “Čelik”) je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnji početak Lige mladih košarkaša i košarkašica BiH, „Lige 10“.

Prisutnim novinarima obratili su se: Senad Muslić, koordinator omladinskih selekcija OKK Čelik, Omer Fajković, trener juniora Čelika, Adis Bajramović, trener kadeta Čelika, te Behudin Bajgorić, predsjednik Stručnog savjeta Košarkaškog saveza BiH i osnivač KK Abeceda i ŽKK BH Start iz Zenice.

Kako je istaknuto na pressu ZE-DO kanton u Ligi mladih BiH (Liga 10) predstavljat će muška kadetska i juniorska selekcija OKK Čelik, zatim muška pionirska selekcija Abecede i ženska kadetska selekcija BH Starta, a ovo takmičenje starta u subotu 21.02.2015.godine.

Senad Muslić na početku ističe značaj ovog takmičenja. Napominje da je Čelik u prošloj sezoni Lige mladih imao tri ekipe U14, U16 i U18, te da je stečeno veliko iskustvo kroz utakmice u ovim takmičenjima.
Ove sezone imaju predstavnike u kadetskoj (U16) i juniorskoj (U18) selekciji. U prvoj utakmici obje selekcije Čelika gostuju u Širokom Brijegu, a u drugom kolu u goste im dolaze sarajevski Sparsi.

Omer Fajković, trener juniora Čelika, napominje „da je svaka utakmica u Ligi 10 ujedno i derbi“, te je dodao da će se sa trenerom prve ekipe Ahmedom Muminovićem pokušati usaglasiti da četvorica juniora, koji su u rosteru prvog tima Čelika, igraju ovu ligu. To su Ibrahim Durmo, Mirza Begagić, Haris Genjac i Asmir Hadžić, dok će kadetski reprezentativac Semin Burko i Ahmed Begić, kao dva najperspektivnija kadeta, biti registrovani i za kadetsku i seniorsku ekipu“.
Adis Bajramović, trener kadeta Čelika, ističe da ova Liga dolazi u pravi čas, jer su kadeti Čelika završili Ligu ZDK bez poraza, te im je ova Liga i prilika za novo dokazivanje u višem rangu takmičenja.

Behudin Bajgorić na ovom pressu došao je ispred pionirskog kluba KK Abeseda i kadetkinja KK BH Start.
On je i predsjednik Stručnog savjeta Košarkaškog saveza BiH i jedan je od osnivača i pokretača Lige mladih BiH.
Bajgorić ističe da će njihov cilj biti stvaranje igrača, a ne kluba koji bi se takmičio u seniorskom rangu.
Na pressu, pored ostalog, izjavio je:
„Mi se, iskreno, nismo ni nadali da ćemo se plasirati u konkurenciji pionira, jer smo u Ligi ZDK dobili najkvalitetniju ekipu Kengura. Naš najperspektivniji pionir, Adis Zec, u dva meča protiv Kengura postigao je 95 koševa“ ističe Bajgorić, i dodaje da, osim razvoja individualnih potencijala, nemaju velike ciljeve što se tiče pionirskog tima. Što se tiče kadetkinja, cilj im je osvojiti prvo mjesto, jer su, kaže, prošle godine s istom ekipom, koja je bila godinu mlađa, bili na takmičenju Lige mladih i osvojili treće mjesto u BiH.

Na pressu je istaknuto da će kadeti OKK Čelik sutra ugostiti kadetsku selekciju Pariza.
Naime, kadetska selekcija glavnog francuskog grada Pariza, koja se nalazi na pripremama u našoj zemlji i u sklopu kojih će igrati i protiv sarajevskih Sparsa i Koša, sutra će u 14 sati u Areni u Zenici na „C“ terenu, odigrati kontrolnu utakmicu protiv kadeta Čelika. Bit će to prilika za nade Čelika da se okušaju sa fizički dominantnim rivalom, te što bolje spreme za subotnji start u Ligi 10 protiv Širokog.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno