Košarka

Press u OKK „Čelik”: Želimo pobjedu za drugo mjesto i revanš za poraz na Ilidži

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik” – 20. kolo A-1 lige KSBiH, OKK Čelik – KK Igman Burch University, subota 30.marta 2019.godine u 20 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik danas, 29.3.2019.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.
Povod za press je derbi utakmica 20..kola A-1 lige KSBiH, sezona 2018/2019, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Igman Burch University sa Ilidže.
Prisutnim novinarima obratili su se Armel Mujaković, šef stručnog štaba Čelika, te mladi košarkaši OKK Čelik, Vildan Hodžić i Mirza Keso.

Trener Armel Mujaković kaže da ovo utakmica za drugo mjesto na tabeli i da igraju protiv ekipe koja nema poraz u drugom dijelu prvenstva. Čelik je u zadnjem kolu slavio vrijednu gostujuću pobjedu u Bugojnu:
-Sutra dočekujemo tim Igmana, koji je veoma dobra i ozbiljna ekipa. Sa pobjedom protiv Igmana mi bi došli na drugo mjesto i pred zadnja dva kola imali bi dobru situaciju pred play off. Ekipa je spremna, vraća nam se Mirza Keso i s najjačim sastavom, nakon dugo vremena, dočekujemo jednu utakmicu. Pozvao bih navijače da nas konačno podrže, jer mi kad igramo kod kuće, isto da igramo na strani, nemamo nikakvog pritiska s tribina na gostujuću ekipu. Igman u zadnjih šest kola nema poraza, moramo zaustaviti Džafića i Tarčina, te se nadam pobjedi -, kazao nam je trener Mujaković.

Mladi Vildan Hodžić nada se pobjedi i borbi za prvo mjesto do kraja prvenstva:
-Očekujemo pobjedu, dobro smo trenirali i očekujemo pobjedu, naravno trebala bi nam i značajnija podrška navijača. Zadovoljan sam svojim napretkom u ovoj sezoni, imam i dobru minutažu, nadam se da sam opravdao povjerenje trenera. Mi smo kao ekipa ambiciozni i do kraja sezone pokušat ćemo da osvojimo prvo mjesto u ovoj ligi, te da uđemo u Premijer ligu -, kazao je, ukratko, Hodžić.

Nakon teške povrede u 13.kolu (09.2.2019.god.) protiv ekipe Travnika, Mirza Keso se vraća na teren i puno će značiti ovoj ekipi u ovoj i narednim utakmicama:
-Povreda je sanirana, lom je zarastao, ali ostao je finalni dio da se vrati pokretljivost i snaga ruke. Kada je u pitanju ekipa Igmana, dobro ih poznajemo, oni su nam direktni konkurent u borbi za to drugo mjesto i prednost domaćeg terena. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, ali ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice vjerujem da nećemo imati problema da dođemo do pobjede -, zaključio je Keso.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Igman Burch University na rasporedu je u subotu 30.3.2019. godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici na centralnom terenu, sa početkom u 20 sati.

Tekst i foto
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno