Košarka

Press u OKK „Čelik”: Sa navijačima do cilja i majstorice u Goraždu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik”: Sa navijačima do cilja i majstorice u Goraždu  – Druga polufinalna utakmica Play off-a A-1 lige KSBiH za prvaka A1 lige, OKK Čelik – KK Radnički, subota u 20 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik danas 27.04. održana je konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je druga polufinalna utakmica Play off-a A-1 lige KSBiH za prvaka A1 lige sezona 2017/2018, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Radnički iz Goražda.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik kluba, Armel Mujaković, šef stručnog štaba Čelika, te Adi Bambur i Imran Porča, košarkaši Čelika.

Podmlađena ekipa “Čelika” u subotu u Areni dočekuje kvalitetnu ekipu Radničkog iz Goražda, koja je u prvoj utakmici polufinala Play off-a u Goraždu ostvarila pobjedu nad Čelikom rezultatom 90:85.

Predsjednik Bulajić ističe da je subotnja utakmica biti ili ne biti za OKK Čelik.

-Postigli smo veliki uspjeh plasmanom u Play off, koji je preko našeg zacrtanog cilja, jer je bio upitan nastup u prvenstvu u koje smo ušli bez adekvatnih priprema. Sada se borimo, sa nikad mlađom seniorskom ekipom za ulazak u finale Play off-a. Borilo se i izgaralo u crno-crvenom dresu za svoj klub, svoj Grad, svoj Čelik. Podrška sa tribina mnogo znači našim mladim igračima, te pozivam vjerne navijače i simpatizere da nas podrže u ovoj važnoj utakmici -, kazao je, između ostalog, Bulajić, koji je, na kraju pressa, pozvao navijače i simpatizere kluba da dođu večeras (petak) od 18,30 do 19,30 na Trg Alije Izetbegovića i Robne kuće, na promociju kluba i druženje sa igračima Čelika.

-Cilj našeg okupljanja je, promocija košarkaškog kluba “Čelik”, te ujedno i najava 2. utakmice polufinala Play off-a “Čelik” – “Radnički”. Dođite da se družimo, da se fotkamo sa seniorima Kluba, sa omladincima “Čelika”, koji će biti tu sa nama, rečeno je na današnjem pressu.

Trener Mujaković se osvrnuo na proteklu utakmicu u Goraždu i dosta neregularnog u toku odigravanja utakmice (Preglasne sirene, tretman naših vjernih navijača u dvorani, neke sudijske odluke…) i istakao da su loše odigrali prvo poluvrijeme, a naročito drugu četvrtinu i da su se uspjeli vratiti sa -30 na, gotovo, egal završnicu u zadnjih 16 sekundi utakmice.

-Pozivam navijače da napune Arenu i da zajedno dođemo do cilja i do treće utakmice u kojoj će se rješiti finalista, nadam se. Pobjedili smo ih u prvenstvu, trebamo zadržati njihove glavne igrače, vratio se u ekipu Adi Bambur i nadam se pobjedi -, kazao je, pored ostalog, Mujaković.

Košarkaši Adi Bambur i Imran Porča složni su u ocjeni da su dobro odigrali utakmicu u drugom poluvremenu u Goraždu i dokazali da se mogu nositi sa ekipom Radničkog. Pozivaju navijače da napune Arenu i da im njihova podrška puno znači, nadaju se pobjedi i majstorici u Goraždu.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Radnički na rasporedu je u subotu 28.aprila 2018.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici na centralnom terenu, sa početkom u 20,00 sati. Ulaz 2 KM.

Sudije susreta su Maid Lasetović, Seid Nožinović i Jasenko Avdagić, a delegat Edim Duraković.

Tekst E.Imamović
Foto E.Imamović/OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno