Košarka

Press u OKK Čelik: Predstavljen Josip Pandža, novi šef stručnog štaba OKK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK Čelik: Predstavljen Josip Pandža, novi šef stručnog štaba OKK Čelik – U prostorijama OKK Čelik danas, 31.12.2019.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je rezime polusezone OKK Čelik i predstavljanje novog šefa stručnog štaba, Josipa Pandže.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik i u ulozi moderatora, Josip Pandža, novi šef stručnog štaba, kapiten Armin Avdibegović, treneri u omladinskom pogonu Admir Hasić (kadeti) i Bojan Stevanović (juniori), te Kenan Uzunović, kao koordinator omladinskih selekcija.

OKK Čelik danas je na press konferenciji zvanično predstavio novog šefa stručnog štaba, a riječ je o Josipu Pandži, koji je sa zeničkim klubom potpisao ugovor na tri godine. On će na klupi naslijediti Armela Mujakovića, koji je posljednje tri i pol godine bio trener Zeničana.

 Na početku pressa predsjednik Bulajić je sumirao rezultat polusezone, čiji je omjer od sedam pobjeda i četiri poraza.

Nakon poraza od Radničkog mi smo se rastali sa trenerima Mujakovićem i Varupom. Želim i ovom prilikom da im zahvalim na svemu što smo prolazili kroz zadnje tri i po godine. Oni su zauvijek u Čelik utkali svoje ime i svoju energiju i vrata kluba su im uvijek otvorena, ali smatrali smo da je bila nužna promjena na klupi i da je došlo do zasićenja, te da okrenemo novu stranicu. Potpisali smo ugovor s Josipom i njegov ugovor je na snazi već od sutra, a već drugog dana u novoj godini zakazan je i prvi trening. Nadam se da ćemo imati veoma dobru saradnju i da ćemo ispuniti zadane ciljeve -, kazao nam je Goran Bulajić.

Na početku svoga obračanja novi trener Josip Pandža ističe da je Čelik veliko ime i veliki klub, da ne zaslužuje da je u nižem rangu i da je silno motivisan da pokuša nivo košarke u OKK Čelik podići na veću razinu, te kaže:

-Želim da zahvalim prethodnim trenerima, Mujakoviću i Varupi, na svemu što su uradili za klub, s njima privatno imam dobru komunikaciju i sigurno da im nije bilo lako raditi. Hvala im na svemu još jednom jer su dosta ugradili svoje ime u ovaj klub. U vezi moga dolaska u Čelik, privukla me vizija imena Čelik, koji je veliki klub i da se što prije vratimo tamo gdje je klubu mjesto. Moj je interes da se mora napraviti dobra baza od domaćih igrača, pa da se dovedu kvalitetna pojačanja. Moj ugovor je na modelu „dva plus jedan“, odnosno u narednih sezonu i po imam obavezu da klub uvedem u viši rang. Ekstremno sam motiviran za rad i jedva čekam drugi januar, kada zvanično krećem s radom. Pokušat ćemo nadomjestiti odlazak Amerikanca Jamesa Taylora s kojim smo raskinuli saradnju nakon zadnje utakmice u Brčkom, vidjet ćemo na tržištu šta ima trenutno, te ćemo zajedno donijeti odluku o novim igračima. Čeliku je mjesto u Premijer ligi, kao i Bosni, Borcu, to su veliki klubovi. Kada su u pitanju moji pomoćnici to će biti naš kapiten Armin Avdibegović, te trener juniora Bojan Stevanović, koji će mi asistirati u radu. Nadam se da će moj boravak u Zenici podići i funkcioniranje kluba na veći nivo i da će košarka u ovom gradu kako i zaslužuje krenuti uzlaznom putanjom -, rekao je Josip Pandža u svom prvom obračanju iz OKK Čelik.

Kapiten OKK Čelik, Armin Avdibegović, nastavit će igrati, ali će i asistirati u radu novom treneru. Avdibegović se nada da će naredna godina biti uspješnija od ove koja odlazi.

– Završen je prvi dio sezone, bilo je teško, izgubili smo tri utakmice kod kuće i jednu na strani. Mislim da smo mogli i bolje, ali liga je dosta nezgodna za igranje i mislim da je dosta izjednačena. Nadam se da će dolaskom novog trenera ovi naši mladi igrači još više napredovati, te nastaviti svoj razvoj i postati ozbiljni košarkaši -, kazao je kapiten Avdibegović.

O radu i rezultatima omladinskog pogona OKK Čelik nešto više nam je kazao Kenan Uzunović, kao koordinator omladinskih selekcija.

-Prvo bih najavio Kup utakmicu KS ZDK  08.januara 2020.godine u 19 sati, u našoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ dočekujemo KK Kakanj, a pobjednik iz ovog meča ide u Federalno polufinale. To će sigurno biti dobra utakmica, ali i prilika da naš novi trener vidi kako stoje stvari na terenu prije nastavka prvenstva u A1 ligi. Kada je u pitanju OKK Čelik, mislim da se dobro radi u omladinskom pogonu, najmanje dvije selekcije će izboriti plasman na završnicu Lige mladih BiH. Dobri rezultati su i radi saradnje sa “Winnerom” s početka sezone i imamo sve preduvslove da postanemo košarkaški centar u kantonu, ali sigurno i u državi -, saopštio nam je Kenan Uzunović.

Treneri u omladinskom pogonu Admir Hasić (kadeti) i Bojan Stevanović (juniori), kažu da treba još veći akcenat na rad sa omladinskim selekcijama.

Pomoćni trener Bojan Stevanović kaže da je dolazak Josipa Pandže u Zenicu, najveći iskorak za zeničku košarku, te ga je uporedio sa nekadašnjim trenerom, kojeg se sjećaju stariji ljubitelji košarke, legendarni Kosta Jankov, koji je odveo zeničku košarku do najvećeg nivoa u tom periodu. Ističe da samo rad, rad i rad daje dobre rezultate i akcenat je na našoj djeci.

Nešto o karijeri Josipa Pandže, novog šefa stručnog štaba OKK Čelik

Ovaj 32-godišnji trener je u matičnom klubu Vitez, kao dvadesetogodišnjak, započeo trenersku karijeru.

Igračku  karijeru je prekinuo vrlo rano zbog zdravstvenog problema.

U sezoni 2013./2014. s Vitezom osvaja A1 ligu Košarkaškog saveza Herceg-Bosne, te nakon doigravanja ostvaruje plasman u Premijer ligu BiH. Nakon šest sezona u Vitezu, 2013. godine preuzima KK Kakanj. Istodobno je bio i pomoćni trener u mladoj košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. U sezoni 2015/2016 s ekipom Kaknja je igrao u finalu doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine protiv Igokee (1:3).

U maju 2015. godine postao je selektor bosanskohercegovačke reprezentacije do 16 godina, koja je pod njegovim vodstvom, iste godine, osvojila Evropsko prvenstvo u Litvaniji Nakon toga je vodio reprezentaciju do 17 godina na Svjetskom prvenstvu u Španiji, te reprezentaciju do 18 godina koja je na Evropskom prvenstvu u Turskoj osvojila šesto mjesto. Bio je i trener i u OKK Sloboda Tuzla.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno