Košarka

Ajdin Spahić na probi u Turskoj

Ajdin Spahić na probi u Turskoj – Dobro je poznato da je naša zemlja rasadnik talentovanih košarkaša, kojima je potreban stručniji rad i usavršavanje kako bi postali dobri i poznati košarkaši.

Ovaj mladi 16-godišnji član KK “Vukovi” iz Zenice dobio je poziv od turske Darussafake da dođe na probu. Spahić će put Turske 25.januara, a u sedam dana u jednom od najboljih klubova u Turskoj pokušat će pokazati sve svoje kvalitete i impresionirati trenere iz tog kluba.

Spahić je prošle sezone bio najbolji igrač kadetske selekcije KK “Vukovi” , koja je osvojila prvo mjesto u Ze-do kantonu. Na zadnjem turniru , koji je organizovao njegov klub u spomen velikog Mirze Delibašića, ovaj mladić bio je najbolji strijelac turnira s 26 poena po utakmici.

Na kampu u Ajdinovićima, ovog talentovanog košarkaša zapazio je bivši selektor reprezentacije Turske, te bivši reprezentativac BiH, Adis Bećiragić, koji je inače trener Konyaspora. Uz njegove preporuke Spahić će boraviti u jednom od najbogatijih i najorganizovanijih klubova što svakako nije mala stvar. Znamo da su obično mladi košarkaši iz BiH prvo odlazili u sarajevske Sparse, pa onda eventualno u neke od klubova u Evropi.

Nadamo se da ćemo ubrzo u Turskoj ligi imati još jednog našeg košarkaša.

sportsport.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: