Košarka

Press u OKK „Čelik”:  Ove subote u 18:30 derbi u gradskoj Areni OKK Čelik – KK Igman BU

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik”:  Ove subote u 18:30 derbi u gradskoj Areni OKK Čelik – KK Igman BU – Treće kolo A-1 lige KSBiH, OKK Čelik – KK Igman Burch University (Igman BU), subota 02.11. 2019.godine u 18:30 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici. U prostorijama OKK Čelik danas, 01.11.2019.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je utakmica 3.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2019/2020, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Igman Burch University sa Ilidže – Sarajevo. Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik i u ulozi moderatora, Armel Mujaković, šef struke OKK Čelik, te košarkaši OKK Čelik: Anes Podojak, Namik Varupa i Vildan Hodžić.

Predsjednik Bulajić se na početku osvrnuo na pobjedu u prošlom kolu u Sarajevu protiv Bosne, čestitao igračima i trenerima na ovoj pobjedi, te vraćanju samopouzdanja nakon poraza u prvom kolu kod kuće od ekipe IBU Spartans Živinice. Najavio je da im sada dolazi ekipa Igmana BU, sa kojom imaju negativan omjer u pobjedama od 2:3 iz prošlog prvenstva i koju su eliminisali u majstorici za finale play offa prošle sezone, u najvažnijoj utakmici međusobnih susreta protekle sezone.

Bilans Čelika i Igman je 1:1 u pobjedama i porazima nakon dva odigrana kola ovog prvenstva. Šef struke Armel Mujaković ističe na početku da će pobjeda u Sarajevu dobiti na važnosti ako se pobjedi Igman u subotnjoj utakmici.

-Odigrali smo dobru utakmicu u Sarajevu protiv jedne od najboljih ekipa i A1 ligi i pokazali da možemo dobro odigrati, ako budemo fokusirani na ono što se dogovorimo u svlačionici. Pobjedom protiv Bosne vraćeno je poljuljano samopouzdanje, koje je bilo izgubljeno nakon poraza u prvom kolu u našoj Areni. Mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje, jer smo malo kasnili sa pripremama pred prvenstvo. Bićemo kompletni u ovoj utakmici i nadam se da ćemo ponoviti dobru igru iz Sarajeva. Trebamo zatvoriti njihove najbolje igrače, Tarčina i Topića i pobjeda ne bi smjela doći u pitanje ., kazao je, pored ostalog, Armel Mujaković, šef struke OKK Čelik.

Prvotimci OKK Čelik, Anes Podojak, Namik Varupa i Vildan Hodžić se slažu u ocjeni da im u goste dolazi dobra ekipa, koju su eliminisali u prošloj sezoni u polufinala Play Offa u tri utakmice. Ističu dobru atmosferu u timu nakon pobjede u prošlom kolu nad Bosnom u Sarajevu i vraćenom samopouzdanju nakon poraza u prvom kolu od IBU Spartansa kod kuće. Misle da mogu, dobrom igrom i sa ispoštovanim dogovorom iz svlačionice, do pobjede protiv Igmana. Pozivaju navijače da ih podrže u ovom derbiju i da budu njihov šesti igrač.

Parovi 3.kola:

Čelik – Igman BU

Travnik – Radnički

Gračanica – Bosna Royal

Bošnjak – Konjic

Gen –Turbina

Brčko Distrikt – IBU Spartans;

Tekst i foto E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno