Košarka

Press u OKK „Čelik”: Ove subote u 17 sati u gradskoj Areni derbi OKK Čelik – KK Bosna Royal

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Peto kolo Prvenstva Bosne i Hercegovine, OKK Čelik – KK Bosna Royal, subota 13.11. 2021.godine u 17 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik danas, 12.11.2021.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je derbi starih rivala u 5.kolu Prvenstva KSBiH, sezona 2021/2022, u kojoj je zenički OKK Čelik ove subote od 17 sati domaćin ekipi KK Bosna Royal iz Sarajeva.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik, Josip Pandža, šef struke OKK Čelik, te Milivoje Božović, kapiten OKK Čelik.

Predsjednik Bulajić je napravio presjek događanja od završetka prošlog prvenstva do sadašnjih peripetija i haosa oko početka nove sezone (odlični rezultati u prošlom prvenstvu i plasman u Ligu 6, neizvjestan početak novog prvenstva, kašnjenje u početku lige,  izmjena broja klubova učesnika u ligi, poništavanje nekih utakmica iz prvog kola, dva puta izvlačenje parova, prvo sa jednim brojem učesnika, pa sa novim brojem učesnika u takmičenju, tri gostovanja Čelika u tri prva kola…)

On smatra da zbog odnosa prema OKK Čelik košarka u Zenici nije toliko bitna, što se ogleda i u finansijskoj krizi kluba, a uputio je kritiku prema KS BiH zbog maćehinskog odnosa prema manjim klubovima, među kojima je i zenički Čelik.

-Nakon više od godinu dana igranja pred praznim tribinama, konačno smo dobili dozvolu za prisustvo gledalaca košarkaškoj utakmici OKK Čelik – KK Bosna Royal, koju smo primili kao eksperiment.

Naime, Odlukom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, dopušteno je prisustvo gledalaca u kapacitetu od 30% sjedećih mjesta dvorane. U skladu sa Odlukom, prilikom kupovine karte, odnosno, prilikom ulaska u Arenu, osoba mora posjedovati:

– negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, ili

– potvrdu o prebolovanom COVID 19, ne stariju od 6 mjeseci, ili

– potvrdu o završenoj vakcinaciji

Članovi koji posjeduju člansku karticu, a prilikom njene kupovine su predočili potvrdu o vakcinaciji, nisu u obavezi poštovati gore navedeno.

Obavezno je nošenje maski tokom čitave utakmice kao i poštovanje propisane distance.

Cijena ulaznice iznosi 5,00 KM i istu možete rezervisati slanjem poruke u inbox ili kupiti prije početka utakmice na ulazu u dvoranu.

Koristimo priliku da se zahvalimo ministru dr. Adnan Jupiću i sekretarki Ministarstvu zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, gospođi Indiri Krujeziu, kao i direktoru Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, prim. dr. Senadu Huseinagiću, na ekspresnoj reakciji i podršci u organizaciji ove utakmice -, kazao je, pored ostalog, Goran Bulajić.

Šef struke OKK Čelik, Josip Pandža, ističe da imaju mnogo problema, ali da je njegov problem teren i nada se da će se i druge stvari, takođe, riješiti.

-Imali smo spektakularnu prošlu sezonu. Tu sreću nismo mogli podijeliti s našom publikom, ali vjerujem da imamo kredit kod njih i da će doći sutra i pomoći nam protiv sarajevske Bosne. Radi se o veoma neugodnom protivniku, dosta igrača nam može napraviti problem, a svaki glas i podrška su nam bitni.

Imaju Aleksu Popovića, Nedžada Muratovića, Aleksu Jugovića, Ognjena Mićovića i druge dobre igrače.

Ništa nas ne opravdava za loše rezultate na početku sezone, ali bitno je da se borimo. Nemamo dobru trenažnu sedmicu, ali svi koji budu u mogućnosti igrat će i dat će sve od sebe. Nikom nije jasno kako smo mogli imati tri gostovanja, pa pauzu 14 dana i onda prvu domaću utakmicu. No, moramo to zaboraviti i dati sve od sebe da dođemo do pobjede. U subotu sigurno neće nastupiti Benjamin Bajramović i Ranko Križanović, imamo još nekoliko igrača sa zdravstvenim problemima, ali se nadam da će oni moći nastupiti – izjavio je na presu Pandža.

Kapiten ekipe Milivoje Božović je kazao da, ma koliko god voljeli ovo što rade i uživaju u tome, nekima od njih je ovo jedini izvor prihoda, te da nije prijatno ako plata kasni.

-Igram već 20 godina, a nikada nisam vidio da se gostuje tri kola zaredom na startu. Pobjedom protiv Bosne zadržavamo svoj put. Momci su motivisani, postavili smo standarde, pokazali smo da vrijedimo i vjerujemo da će publika doći i pomoći nam bar za ono što nismo postigli prošle sezone-, kazao je kapiten Božović.

Iz kluba pozivaju navijače da ih podrže u ovom meču i da budu njihov šesti igrač. Uz dobru kolektivnu igru, zalaganjem na terenu, te uz podršku navijača sa tribina, pokušati ostvariti prvu pobjedu u ovom prvenstvu.

-Zajedno do prve pobjede u Prvenstvu Bosne i Hercegovine u ovoj sezoni! -, kažu iz OKK Čelik.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno